Ryzen 5 1600 voltaj değerinde CPU-Z ve Core Temp uyumsuzluğu

Tornavida ya gerek kalmadı. Ayarları onaylayınca 5 sn. içinde siyah ekrana düştü. Reset attım tekrar biosa girip default'a(sıfırlama) tıklayıp onayladım. İlk defa overclock yapmaya karar vermiştim ama baya stresli bir işmiş.

İnternetten öğrendiğim bir ayarı direk bios'tan uyguladım. 1,406v 3,9 ghz verdim.(4 verince siyah ekran verdi) bu ayarlar ile stres testinde herhangi bir kapanma vs olmadı. Bios'tan başka hiçbir ayarı değiştirmedim. Değiştirmem gerekir miydi? Değerlerim nasıl? Eğer buda sağlıklı olmadı ise biosu vs sıfırlayıp bir daha girmeyeceğim bu işe fabrika çıkışı ne ise öyle kullanacağım ne uğraştırıcı işmiş arkadaş

Hocam erken pes ettin ya be

12nm işlemci için biraz yüksek geldi voltaj bana. Benim 14nm Ryzen 1600 1.425V'la 4 GHz çalışıyor. Voltajı yavaş yavaş düşürmeyi dene. Aida64 testini kullanabilirsin, gayet uygun bence. 10 dakikalık bir test kâfi oluyor genelde.

İlk baştaki cpu-z resminde vardı ama gözden kaçmış olabilir. Biosta AI Tweaker'da Digi+ VRM diye bir yer olması lazım. Soğutucu dark freezer x94.
İşlemcilerin aynı olması iyi oldu şimdi sendeki ayarları yaptık mı bios'a sırtımız yere gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…