Ryzen 5 1600AF ile RX 5600 XT darboğaz yapar mı?

1600AF'yi kısa süre içerisinde yükseltme gibi bir düşünceniz varsa RX 5700XT alın, darboğaz olsa bile 5600XT ile neredeyse benzer hatta daha yüksek performans değerleri bile elde edebilirsiniz, ama 1600AF ile uzun bir zaman geçirmek istiyorsanız, potansiyeline en uygun olarak 5600XT'yi bir miktar OC'la rahatlıkla besleyebilirsiniz.

Saphire al keyfine bak, çok iyi kart başın ağrımaz.
Fiyat olarak en uygunu bu arada

RX 5600 XT alıp, OC mi yapayım? Yoksa RX 5700 XT ile mi OC yapayım?

Bence 5700XT alın ileriyede dönük olur işlemcinizide hayvan gibi OC leyin bir de soğutucu tamamdır bütçeniz varsa işlemciyi biraz daha model yükseltibilirseniz güzel olur.

Bir de anlayamıyorum burada beslemez diyenleri, 5-6 tane reddit postuna baktım hepsinde "endişe etme, sorun yaşamazsın, güzel ikili olur" gibisinden yorumlar varken, burada bazı insanlar sorun yaşayacağını söylemiş

5600 XT'ye darboğaz yapar. OC da yapsan darboğaz yapacaktır. O işlemciye 1660 Ti/Süper den fazlasını tavsiye etmem.
Ayrıca işlemciye OC yapacaksan extra bir soğutucu almak zorundasın, eğer hali hazırda stok soğutucu ile kullanıyorsan işlemciyi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Saphire al keyfine bak, çok iyi kart başın ağrımaz.
Fiyat olarak en uygunu bu arada
Sapphire almayı düşünüyorum, oldukça uygun geldi.

Bunu da alabilirim.
Bence 5700XT alın ileriyede dönük olur işlemcinizide hayvan gibi OC leyin bir de soğutucu tamamdır bütçeniz varsa işlemciyi biraz daha model yükseltibilirseniz güzel olur.
RX 5700 XT'yi almayı isterim fakat R5 1600 ile OC'leyince önerilmiyor, illaki R5 3600 ya da R5 3500X ile kullanın diyorlar. Hem nedense 14nm yani ilk hali çıktığından beri Ryzen 5 1600 almak istiyorum. Mükemmel bir işlemci bana göre.
Daha sistem elimde değil, fakat R5 1600AF çok F/P bir ürün, 1080p'de kullanacağım için mi darboğaz olur? Yoksa işlemci ekran kartını beslemediğinden mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…