Ryzen 5 1600AF ve RX 580 sistem ederi nedir?

Mesela 4 MS 24inç monitöre kimse 2500TL vermez sanmıyorum.
Katılıyorum. Sıfırı 2600 zaten.
Aynı şekilde RX580'i 2000TL veya üzeri bir rakama satmanız çok zor. 8GB olanlara 1500-1700 filan yazanlar var miningli olması fark etmez.
Daha neler saçmalamayın. Öldürmüşsünüz. Rx 6400 kartlar bile 4k sıfır başlıyor. Bir de miningli olanla olmayan fark etmez demeniz aşırı saçma. 185w TDP'li bir kart için bal gibi de fark eder. Hele de mining yapılan kartlar asıl bunlar Kaldı ki benimki çok az kullanılmış.
Bir de yan parçalar pahalı demişsiniz ama bence sistemde diğerlerine göre fazlalık olan sadece anakart var.
Parçalardan anlamadığınıza kanaat getirdim. Nasil yan parçalar pahalı değil? Anakart işlemciden pahalıydı aldığımda. B450'nin en ust seviyesi 1600AF ve 580 için fazlasıyla pahalı.

RAM'ler Gskill'in en üst düzeyi. Trident Z serisi aldığim zaman da şu an da 16GB giriş seviyesi RAM + 8 GB giriş seviyesi RAM fiyatina satılıyordu. Aynı şekilde RAM'ler aldığimda işlemciden pahalıydı.

Hele kasa? Aldığimiz zaman ekran kartından işlemciden bile pahalıydı. Orta seviye E-ATX kasaların fiyatından haberiniz yok mu? Şu an rahat 2K'dan pahalı olurdu Türkiyede olsa.

Ya PSU? Kim 580 + 1600AF için 80+ Gold B tier PSU alır? Aldığimda PSU ile işlemci aynı fiyattı.

Bunların hiçbiri hazır sistemde bulamayacağıniz şeyler.

bu fiyata RTX 2060'lı sıfır sistemler geliyor onlardan alır monitör için ayrıca bütçe ayırırdım.
En kötü monitör 2.5k. 9.5k+2.5k=12k. Nasil bir hesap anlayışınız var sanki 8000 veren 12000 de verirmiş gibi. Arada %50 fark var.

Bu fiyata hazır sistem monitörlü bulunmaz. Kasım indirimi gibi bir zamanda ancak. Zaten biz de o yüzden "yan parçalar pahalı insanlar yanı ucuz daha yüksek ekran kartlı sisteme yönelmez mi? Alıci bulabilir miyim?" diye konuşuyoruz.

Son düzenleme:
Üstteki fiyatlar biraz sallama gibi. Mesela 4 MS 24inç monitöre kimse 2500TL vermez sanmıyorum. Aynı şekilde RX580'i 2000TL veya üzeri bir rakama satmanız çok zor. 8GB olanlara 1500-1700 filan yazanlar var miningli olması fark etmez. Sırf mining yapılmadı diye 2 katı fiyatına satamazsınız.
Bir de yan parçalar pahalı demişsiniz ama bence sistemde diğerlerine göre fazlalık olan sadece anakart var.

Parçalara tek tek bakınca 9000TL normal gibi görünebilir ama alıcı olsam bu fiyata RTX 2060'lı sıfır sistemler geliyor onlardan alır monitör için ayrıca bütçe ayırırdım.
Zaten yazdım 2000TL bile vermem ama 2000TL'ye millet alıyor diye.

Katılıyorum. Sıfırı 2600 zaten.

Daha neler saçmalamayın. Öldürmüşsünüz. Rx 6400 kartlar bile 4k sıfır başlıyor. Bir de miningli olanla olmayan fark etmez demeniz aşırı saçma. 185w TDP'li bir kart için bal gibi de fark eder. Hele de mining yapılan kartlar asıl bunlar Kaldı ki benimki çok az kullanılmış.

Parçalardan anlamadığınıza kanaat getirdim. Nasil yan parçalar pahalı değil? Anakart işlemciden pahalıydı aldığımda. B450'nin en ust seviyesi 1600AF ve 580 için fazlasıyla pahalı.

RAM'ler Gskill'in en üst düzeyi. Trident Z serisi aldığim zaman da şu an da 16GB giriş seviyesi RAM + 8 GB giriş seviyesi RAM fiyatina satılıyordu. Aynı şekilde RAM'ler aldığimda işlemciden pahalıydı.

Hele kasa? Aldığimiz zaman ekran kartından işlemciden bile pahalıydı. Orta seviye E-ATX kasaların fiyatından haberiniz yok mu? Şu an rahat 2K'dan pahalı olurdu Türkiyede olsa.

Ya PSU? Kim 580 + 1600AF için 80+ Gold B tier PSU alır? Aldığimda PSU ile işlemci aynı fiyattı.

En kötü monitör 2.5k. 9.5k+2.5k=12k. Nasil bir hesap anlayışınız var sanki 8000 veren 12000 de verirmiş gibi. Arada %50 fark var.

Bu fiyata hazır sistem monitörlü bulunmaz. Kasım indirimi gibi bir zamanda ancak. Zaten biz de o yüzden "yan parçalar pahalı insanlar yanı ucuz daha yüksek ekran kartlı sisteme yönelmez mi? Alıci bulabilir miyim?" diye konuşuyoruz.
Sistemi tek olarak satmak isterseniz 9'dan fazla etmez. Parça parça satmanız lazım daha fazla kazanmak istiyorsanız. Ekran kartı için dedikleri de doğru. Sonuçta RX580 4GB bu. Normalde 8GB'ı 1800TL'lere gidiyor ama ben Sahibinden'de satacağınızı düşündüğüm için 2000TL maksimum dedim.

Sistemi tek olarak satmak isterseniz 9'dan fazla etmez. Parça parça satmanız lazım daha fazla kazanmak istiyorsanız.
Bu sefer de elimde parça kalma ihtimali olmaz mı? Sizce parça fiyatları nasıl olur?
Monitör dahil 10-11K'ya kırmızı siteden satarsınız.
10-11k etmez tabii ama satılma ihtimali yok değil. Tek sıkıntı öyle bir fiyatta çok fazla beklemem gerekir. Muhtemelen aylarca. Bu da daha fazla risk demek zira dolara belli olmuyor. Kazanacağım derken alışta daha fazla kaybetme ihtimalim var. Laptop almayı düşünüyorum.

Bu sefer de elimde parça kalma ihtimali olmaz mı? Sizce parça fiyatları nasıl olur?

10-11k etmez tabii ama satılma ihtimali yok değil. Tek sıkıntı öyle bir fiyatta çok fazla beklemem gerekir. Muhtemelen aylarca. Bu da daha fazla risk demek zira dolara belli olmuyor. Kazanacağım derken alışta daha fazla kaybetme ihtimalim var. Laptop almayı düşünüyorum.
10-11K eder demedim,satabilirsiniz dedim RGB'yi koyduğunuz zaman tavlanacak bir çok kişi biliyorum.

Cevap vereyim.
Piyasayı takip etmediğiniz gibi az çok fikri olana da "saçmalıyorsun" yaftasını yapıştırmayın. RX6400 sıfırı 4bin demişsiniz ama 1050Ti da 6000'e satan var bunlar konuyla alakasız. Sıfır RX6500XT anında 3700TL'ye alınabilir mesela:
Siz satmaya kalkmadığınız için bilmiyorsunuz ilana koyunca görürsünüz. Adam miningli kartı yapılmadı diyerek 1600-1700'e satacak. Sizinkinin yapılıp yapılmadığı ne malum diyecek. Ben uğraşmayacağım siz uğraşacaksınız bunlarda satış yaparken. Mining yapılanla yapılmayan arasında fark yok demiyorum yapan da yapmayan da satarken zorlanacak diyorum, anlayın.

Anakart diğerlerine göre fazla diyorum. Yani işlemciye göre fazla, ekran kartına göre fazla. Yani AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORSUNUZ ama benim parçalardan anlamadığıma kanaat getirmişsiniz. 😅

RAM, kasa -PSU sandığınız gibi satarken özel bir para yapacak yapacak şeyler değil. Ben söyledim diye değil satarken farkedersiniz zaten.

Sisteminizi ben satın almayacağım satarken yaşayabileceğiniz zorluklardan ve fiyatlardan bahsediyorum ama burada bana ahkam kesiyorsunuz. İlginç.

Hazır sistem konusunda da aynı şekilde tekrarlayım 9000TL'ye 12100F veya R5 5500 ile RTX 2060'lı sistemler çıkıyor. Sizin ne işlemciniz ne ekran kartınız yarışmayı bırakın yanından geçecek seviyede değil. 9000TL'ye sizin monitörlü ve mining yapıldığı-yapılmadığı belli olmayan garantisiz sisteminizi alacağıma o SIFIR ve GARANTİLİ kasayı alır 1500TL'ye de sizinki ayar bir monitör alır keyfime bakarım. Bir de ben hepsini 9000 olarak söyledim bu fiyatların üstüne satmaya uğraşsanız ne kadar zorlanırsınız hesap edin.

İnsanlar da enteresan. Şimdi toplasan şu para yapar diyenler oluyor.
1800TL'ye R5 5500 almak varken neden 4500TL'ye R5 1600 alsın insan?
Veya 5000TL'ye RX6600 varken aynı paraya RX580 alsın?
Artık satışta olmayan ürünleri satıcılar kafasına göre fahiş fiyattan koyuyor belki alan sazan olur diye. Millet de tutmuş bunların fiyatlarını topluyor.

Son düzenleme:
@odunq Ne yazdığımın farkındayım. Ya yeterince açık olamadım ya siz yanlış anlıyorsunuz. Öncelikle en büyük yanlış anlaşılmayı düzelterek başlayalım.
İnsanlar da enteresan. Şimdi toplasan şu para yapar diyenler oluyor.
1800TL'ye R5 5500 almak varken neden 4500TL'ye R5 1600 alsın insan?
Veya 5000TL'ye RX6600 varken aynı paraya RX580 alsın?
"Şimdi toplasan şu para yapar" gibi bir cümleyi hiç kurmadım. Siz bana yan parçaların pahalı olmadığını söylediniz. Ben de buna cevaben aldığım fiyatlar ya da şu anki muadillerinin fiyatları üzerinden anakart-PSU-kasa-RAM'in ekran kartı ve işlemciye göre üst seviye olduğunu yazdım. Amacım sizin yazdığınız değildi yani.
Mining yapılanla yapılmayan arasında fark yok demiyorum yapan da yapmayan da satarken zorlanacak diyorum, anlayın.
O zaman böyle söylemeniz gerekirdi. Siz doğrudan "arasında bir fark yok" dediğiniz için ben de yukarıdaki cevabı verdim.
Ekran kartı fiyatını belirlerken de en düşük yeni nesil ekran kartı + RX 580'in performans olarak muadlini baz aldım. İkinci el + garantisiz olduğundan fiyatını buna göre yarı yarıya düşürdüm. Diğer düşük soğutmalı modellere göre bir tık yukarıda tutmak istedim fiyatı.
Tek sorun, 6500XT'nin sıfırının 3800-4100TL'ye satıldığını görmememdi.
1668433585870.png
Anakart diğerlerine göre fazla diyorum. Yani işlemciye göre fazla, ekran kartına göre fazla. Yani AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORSUNUZ ama benim parçalardan anlamadığıma kanaat getirmişsiniz. 😅

RAM, kasa -PSU sandığınız gibi satarken özel bir para yapacak yapacak şeyler değil. Ben söyledim diye değil satarken farkedersiniz zaten.
RAM, kasa, PSU nasıl para etmiyormuş anlayabilmiş değilim? Bu tarz PSU'lar aldın mı minimum 5-6 sene kullanacağın kalitedeler. RAM ise ömür boyu garantili. Kasanın muadilinin güncel fiyatı rahat 2K'dan fazladır dedim ve kasa olduğu için eskime gibi bir durumu da yok. Ancak önceki sayfaları okusaydınız zaten:
Kasa da muhtemelen 1000'den çok daha fazla ediyordur ama kimsenin adını duymadığı bir modele içinde RX 580 ve 1600AF varken daha fazla para vereceğini sanmıyorum. Ben 2 yıl önce alırken sıfırı 1100TL idi. Matrexx 55 bile 1300TL şu an.
Dediğimi görürdünüz.

Yazılanları tam okumadan sert çıkışmayın.

@odunq Ne yazdığımın farkındayım. Ya yeterince açık olamadım ya siz yanlış anlıyorsunuz. Öncelikle en büyük yanlış anlaşılmayı düzelterek başlayalım.

"Şimdi toplasan şu para yapar" gibi bir cümleyi hiç kurmadım. Siz bana yan parçaların pahalı olmadığını söylediniz. Ben de buna cevaben aldığım fiyatlar ya da şu anki muadillerinin fiyatları üzerinden anakart-PSU-kasa-RAM'in ekran kartı ve işlemciye göre üst seviye olduğunu yazdım. Amacım sizin yazdığınız değildi yani.

O zaman böyle söylemeniz gerekirdi. Siz doğrudan "arasında bir fark yok" dediğiniz için ben de yukarıdaki cevabı verdim.
Ekran kartı fiyatını belirlerken de en düşük yeni nesil ekran kartı + RX 580'in performans olarak muadlini baz aldım. İkinci el + garantisiz olduğundan fiyatını buna göre yarı yarıya düşürdüm. Diğer düşük soğutmalı modellere göre bir tık yukarıda tutmak istedim fiyatı.
Tek sorun, 6500XT'nin sıfırının 3800-4100TL'ye satıldığını görmememdi.

RAM, kasa, PSU nasıl para etmiyormuş anlayabilmiş değilim? Bu tarz PSU'lar aldın mı minimum 5-6 sene kullanacağın kalitedeler. RAM ise ömür boyu garantili. Kasanın muadilinin güncel fiyatı rahat 2K'dan fazladır dedim ve kasa olduğu için eskime gibi bir durumu da yok. Ancak önceki sayfaları okusaydınız zaten:

Dediğimi görürdünüz.

Yazılanları tam okumadan sert çıkışmayın.
Şimdiki fiyatı kısmı cevap olarak değil genelde öyle söylüyorlar ondan yazdım. Bazıları şimdi bu parçaları sıfır toplasan şu kadar eder vs diyor. Eski parçaların şimdiki sıfır fiyatı dikkate alınmamalı diye genel bir uyarı diyelim.

Mesela R5 1600af+a320 anakart+16GB RAM+RX580+500GB Nvme+Kasa-PSU
5500 civarı satılıyor diyelim. Siz elinizdeki kasaya 7500 yazdınız.
Para etmiyor derken standart ile sizinki arasında ne kadar fiyat fark edecek? Niye o kasa satılmasın da sizinki satılsın bunlar işi zorlaştırıyor o yüzden para etmiyor değerinde satılmıyor. Bunu da satmaya çalışırken anlıyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı