Ryzen 5 1600X OC performansı

Arkadaşlar öncelikle merhaba. 1600X işlemcim 3.6 GHz'de çalışmakta. Yük altında 4.0 GHz'e çıkmakta. Kule soğutucumla 60 derecenin altında tuttuğum içinde 2 çekirdeği 4.1 GHz'e çıkmakta. Benim oynadığım oyunlarda genelde 1 2 çekirdeğe yük bindirmekte.

Sorum şöyle; bu işlemciyi OC yapasam verim alabilmem için 4.1 GHz'in üstünemi çıkmam gerekir?

Aorus B450 ATX anakart kullanmaktayım. Ve voltaj biraz fazla geliyordu. Bende 1.4'ten 1.3'e çektim. Ama işlemciyi 4.2'ye OC yaptığımda 1.55 Volt'a kadar çıktım ve 50'lerde gezen işlemcim 65 70 derecelere çıktı. Acaba tüm çekirdekleri 4.2'ye sabitlediğim içinmi güç tüketimi ve sıcaklık değerleri bu kadar arttı?

Son düzenleyen: Moderatör:
1.55V çok fazla ve tehlikeli bir voltaj değeri. Tabii ki yüksek sıcaklıklara ulaşacak. OC yapmak için iyice araştırın, belli bir frekansta verebileceğiniz en düşük voltaj değerini verin. 1.4V üstüne çıkmanızı tavsiye etmem.
Kendisi otomatikte 1.4 te zaten. Kademeli olarak yükselttim sistemde takılmalar ve mavi ekran sorunu oluyordu. Asıl sorum şuydu işlemcimden ekstra güç alabilmem için 4.1 ghz nin üstünemi çıkmam gerekir

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı