Ryzen 5 1600X sisteme upgrade için işlemci önerisi

kerem1238806

Megapat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR4 2400MHZ
Anakart
ASUS PRİME B450M-A
Merhaba.

Arkadaşlar ben bestecilik ve prodüksiyon ile uğraşıyorum. Bu yüzden iyi bir render sistemine ihtiyacım var.

• ASUS Prime B450M-A
  • Ryzen 5 1600X six Core işlemci.
  • RX 580 8 GB ekran kartı.
  • 16 GB DDR4 2400MHz RAM.
  • 1 adet NVMe M.2 SSD 2 adet SATA SSD'ye sahibim.

Bazı projelerim 16 GB RAM yiyor ve çalışırken CPU %90'lara ulaşıyor.
Bu yüzden gerçekten müzik prodüksiyonu renderlarında iyi çalışacak kullandığım işlemciden daha iyi bir sistem yükseltme tavsiyesi almak isterim. En azından projelerim sorunsuz takılmasız çalışsın isterim.
2. ellere de olumlu bakıyorum eğer kullandığım işlemciden daha iyi uygun fiyatlı 2. el işlemciler varsa düşünebilirim.

Selamlar,
Render için istiyorsan piyasada bulabilirsen. AMD Ryzen 7 3700X alabilirsin. Render için iyi olacağını düşünüyorum. Normalde Wraith soğutucu ile almalısın, fakat bazı uyanıklar soğutucuya ayrı para istiyor Sadece işlemciyi alırsan işlemcinin TDP değerlerine bakıp ona göre soğutucu almanı tavsiye ederim. TDP değeri hakkında bilgin yoksa internet araştırıp öğrenebilirsin. İkinci el alacağın için işlemciyi test yapmadan alma derim.

Son düzenleme:
İşlemciyi almadan önce bios update yapmayı unutmayın yeni işlemci taktığınızda ekrana görüntü gelmeyebilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Normalde R7 5700X önerirdim fakat anakartının VRM'leri heatsinksiz, kasa içi soğutman iyi değilse herhangi bir R7 tavsiye etmem 65W TDP olsa bile(ağır Multi-Core yük altında 90W'a kadar ulaşabiliyorlar) 8 Core var beslemeye çalışırken anakart zorlanabilir, R5 5600 veya 5600X alabilirsin veya kasa içi soğutmana güveniyor isen ikinci el R7 3700X veya 5700X düşünebilirsin.

Büyük oranda 5000 serisi bir işlemci almanı tavsiye ederim çünkü senin aradığın şey sistemin biraz daha atik olması yani daha iyi bir isc ve ipc, 5000 serisi bu konuda iyi.

R5 5600 geç fazlaca yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…