Ryzen 5 1600X sisteme upgrade için işlemci önerisi

Yanlış bilgi
Selamlar,
Render için istiyorsan piyasada bulabilirsen. AMD Ryzen 7 3700X alabilirsin. Render için iyi olacağını düşünüyorum. Normalde Wraith soğutucu ile almalısın, fakat bazı uyanıklar soğutucuya ayrı para istiyor Sadece işlemciyi alırsan işlemcinin TDP değerlerine bakıp ona göre soğutucu almanı tavsiye ederim. TDP değeri hakkında bilgin yoksa internet araştırıp öğrenebilirsin. İkinci el alacağın için işlemciyi test yapmadan alma derim.

Neden AMD Ryzen 7 3700X dediğimi söyleyim. Anakart B450 olduğu için 3700X uyumlu arkadaşlar 5 serisi önermiş nedeni bilmediklerini düşünüyorum. AMD 5 serisi alırsan anakart 550 serisine yükseltmen lazım uyumlu olması için arkadaşlarının dediklerini yapabilirsin. Performans alamazsın. Sana masraf çıkarmadan işinede görebilieceğin işlemci tavsiye ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkürler arkadaşlar. 1600X sanırsam 6 çekirdekli. 8 çekirdek beni kurtarır diye düşünüyorum. Ryzen 7 işimi çok daha iyi görürdü. Dark Aquaforce tek fanlı sıvı soğutmaya sahibim stok soğutma değil yani. Ryzen 1600X de oyundayken 60 derecelerde dolaşıyor bu soğutmayla. Ancak R5'in 5700 gibi üst modelleri de beni kurtarır gibi. Muhtemelen 2. el tercih edeceğim. Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

Neden AMD Ryzen 7 3700X dediğimi söyleyim. Anakart B450 olduğu için 3700X uyumlu arkadaşlar 5 serisi önermiş nedeni bilmediklerini düşünüyorum. AMD 5 serisi alırsan anakart 550 serisine yükseltmen lazım uyumlu olması için arkadaşlarının dediklerini yapabilirsin. Performans alamazsın. Sana masraf çıkarmadan işinede görebilieceğin işlemci tavsiye ettim.

Ryzen 3600X de 8 çekirdekmiş. Gayet güzel. Dikkat ettiğim nokta şu. Fark edilmeyecek bir artış olmasını istemem. İşlemciye yük bindiğinde 1600X'e göre çok daha rahat çalışmasını isterim. Aralarında iyi bir fark varsa 3600X tercih edebilirim.

Anakart B450 olduğu için 3700X uyumlu arkadaşlar 5 serisi önermiş nedeni bilmediklerini düşünüyorum. AMD 5 serisi alırsan anakart 550 serisine yükseltmen lazım uyumlu olması için arkadaşlarının dediklerini yapabilirsin. Performans alamazsın.

Buna katılmıyorum. 5700X ile gayet iyi performans alır.

Ryzen 3600X de 8 çekirdekmiş.

3600X 8 çekirdek değil, 6 çekirdek.

Dostum gram alakası yok ben şu an A320M ile 5600 kullanıyorum mükemmel çalışıyor. BIOS güncellediğin zaman çok da güzel çalışıyor zaten niye B550 almak zorunda olsun?

Çok teşekkürler arkadaşlar. 1600X sanırsam 6 çekirdekli. 8 çekirdek beni kurtarır diye düşünüyorum. Ryzen 7 işimi çok daha iyi görürdü. Dark Aquaforce tek fanlı sıvı soğutmaya sahibim stok soğutma değil yani. Ryzen 1600X de oyundayken 60 derecelerde dolaşıyor bu soğutmayla. Ancak R5'in 5700 gibi üst modelleri de beni kurtarır gibi. Muhtemelen 2. el tercih edeceğim. Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

Ryzen 3600X de 8 çekirdekmiş. Gayet güzel. Dikkat ettiğim nokta şu. Fark edilmeyecek bir artış olmasını istemem. İşlemciye yük bindiğinde 1600X'e göre çok daha rahat çalışmasını isterim. Aralarında iyi bir fark varsa 3600X tercih edebilirim.

Dostum git direkt 5600 veya 5700X al zen3 de isc ipc performansı %15-20 daha fazla daha hızlı çalışır genel olarak, zen3 varken zen2 alma boşuna.

Buna katılmıyorum. 5700X ile gayet iyi performans alır.

3600X 8 çekirdek değil, 6 çekirdek.

Ve evet ayrıca 3600X 6 çekirdek 8 değil.

Hepsi AM4 platform. B450 ile 5000 serisi ryzen uyumludur. 5600 almasi oyun icin en mantiklisi.

Pardon 6 çekirdekmiş. Yani benim 1600X ile aynı. Eğer çok bir fark olmayacaksa hiç 3600X geçmeye gerek yok. Yani biraz daha üst bir şey olsun istiyorum. CPU Zden kontrol ettiğim kadarıyla soket AM4 yazıyor.

Herkes 5600 demiş bence biraz daha ekleyip 5600X alınır anakartın OC destekliyor. OC ile daha iyi performans alırsın 400 TL yede değer bir performans.

Hocam 5600 dememizin sebebi 5600X zaten 5600'ün OC versiyonu gibi bir şey olması, arkadaş bakar ısılar güzelse OC yapar zaten düz 5600'e, internette bir sürü video ve rehber var 5600 için.

Hocam 5600 dememizin sebebi 5600X zaten 5600'ün OC versiyonu gibi bir şey olması, arkadaş bakar ısılar güzelse OC yapar zaten düz 5600'e, internette bir sürü video ve rehber var 5600 için.
İkisi'de benim göz bebeğim lakin 5600x alıp 4.6 kullanmak daha mantıklı. Tabi hiç fikri yoksa 5600 da iyi.

Geri
Yukarı