Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Ben yeni bir sistem toplamak istiyorum kendimce az çok bir şeyler biliyorum ancak bu yeterli bir seviyede değil. Birkaç parça topladım yorumlarınızı fikirlerinizi bekliyorum Temmuz sonu gibi alacağım sistemi.
● Kasa aşırı gereksiz ve pahalı.
● X ibareli işlemciye gerek yok. Soğutucu masrafı olur ekstra'dan. 1600 veya 1700 al.
● FULL HD 144 Hz monitör alacaksan, Ekran kartını GTX 1070 almalısın.
● SSD olarak Samsung 850 EVO öneririm.
● Kasa aşırı gereksiz ve pahalı.
● X ibareli işlemciye gerek yok. Soğutucu masrafı olur ekstra'dan. 1600 veya 1700 al.
● FULL HD 144 Hz monitör alacaksan, Ekran kartını GTX 1070 almalısın.
● SSD olarak Samsung 850 EVO öneririm.
kasayı bilerek öyle düşünmüştüm sonradan bişey değiştirirsem sıkıntı olmasın geniş rahat olsun diye
normalde bende ona baktım ama okuma yazma hızlarında o kadar bi fark yok gibi duruyo tabi tam anlamıyla bilmiyorum genede bi farkı varmıdır yokmudur
İşlemci ile ekran kartı dengeli değil ve yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ek soğutucu masrafına gerek yok.
Ryzen 5 1400 + gtx 1060 veya rx470 (tabii bulabilirsen) tercih edebilirsin.
kasayı bilerek öyle düşünmüştüm sonradan bişey değiştirirsem sıkıntı olmasın geniş rahat olsun diye
normalde bende ona baktım ama okuma yazma hızlarında o kadar bi fark yok gibi duruyo tabi tam anlamıyla bilmiyorum genede bi farkı varmıdır yokmudur