Detaylı bir şekilde yardımcı olmaya çalışacağım ancak öncesinde hatırlatmamda fayda var ki ; Ceza almış bir kişinin yerine konuyu sırtlayamazsın. Ceza alan kişi ceza süresinin bitimini beklemeli.
Konuya gelecek olursak
Ryzen işlemcileri sakın ha sakın ısınıyor falan sanmayın. Ryzen işlemciler, rakibi olan I5 serisindeki işlemcilere ek olarak 2 fiziksel çekirdek barındırıyor ve güç tüketim değeri yalnızca 4W daha fazla (95). Rakibi karşısında üstün konumda olduğu halde
yanlış bir politika nedeniyle güzelim işlemcileri ısınıyormuş gibi tanıtıyor, buna neden oluyor. BIOS güncellemeleri ile yanlış bilgilendirmeler ortadan kalkacaktır. A320M yonga seti kullanıyorsun, güncelleme varsa BIOS sürümü yükselt mutlaka.
Bunun dışında güç planlarından "Yüksek performans" seçeneği seçili değilse seçmeyi denemelisin.
Ceza süresi bitiminde bu testi istiyorum kendisinden, konu içerisinde her şey anlatılıyor :
AIDA64 Stability Test Rehberi
Ve bildiğiniz üzre çoklu çekirdek kullanımı yalnızca DX12 destekli oyunlarda değil günümüzde çoğu oyunun kullandığı DX11 teknolojisinde de kullanılıyor, DX12'ye kıyasla o kadar aktif faydalanılmasa da.
Bazı oyunlarda bazı optimizasyon sorunları, güncellemeler ile halledilebilecek ufak tefek pütürler varsa bir araştırmam lazım bunları.
Sen benim için Valley Unigine Benchmark testini de 1080P Ultra ayarlarda yap, 1/17 tarzı yazar, test bitiminde min-max-ortalama değerlerini bir göreyim.
Senin için CS:GO alınan sonuçları da bir karşılaştıracağım.
Ama CS:GO zaten sorunsuz bir oyun değil emin olabilirsin, ayarlar konusunda bu sıkıntıyı tek çeken sen değilsin, bir tek bu seri işlemcilerde de olmuyor bu, INTEL Core I5 6600K kullandığım halde ben de yaşadım o durumu. Bu yüzden Bench ve sıcaklık testlerini güzelce yapmanı istiyorum. Sen söylediklerimi yap, sistemde güncel olmayan bir şey varsa mutlaka güncelle. Bu konuda bilgin yoksa AIDA64 ile genel rapor oluşturabilir, bize yollayabilirsin. İstersen Murat hocamızın konusunu bulur yollarım
Konuyu izliyorum.