Ryzen 5 1600X ve GTX 1050 Ti CS:GO performans sorunu

yahyailari

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir bilgisayar topladım, sistemimin iyi olduğunu düşünüyorum ama CS:GO'da FPS çok düşük.
Sistem:
  • Anakart : Asus Prime A320M-K
  • İşlemci : Ryzen 5 1600x
  • Ekran kartı : Asus GeForce GTX1050 Ti
  • RAM : 8 GB
Bütün ekran kartı ayarlamalarını yapmama rağmen oyun içindeki bütün her şeyi çok düşüğe çekmeme rağmen FPS 50-100 arasi gidip geliyor. Hatta bazen 20'ye, 30'a düşüyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen Chipset Drivers - Anakart güncellemeleri yapıldı mı? HWMonitor yükleyip biraz CS:GO oyna. En az 5 dakika. Sonra lütfen tüm bilgileri resim olarak benimle paylaş.

Toplarken burada konu açtın mı? Neden o anakart ile 1600X kullandın merak ediyorum.
Afterburner ile GPU ve CPU kullanımının resmini paylaşırsan bir fikir oluşabilir.

@Nazım Paşa @Barış Tolon @BilgisayarKurdu @Jira Konuya bir bakabilirseniz, arkadaş ceza almış yazamıyor şuan. Teamviewerden bağlandım aşağıdaki resme bakarsınız. Sanıyorum soğutma ya tam oturmamış yada vatandaki elemanlar eliyle sürdüler macunu. Tabi sürdülerse.
Cool Master Masterliquid lite takmışlar 120 olanı.

Macunla ilgili olabilir. Ya da pompa bağlantısını yapmamışlardır. Pompa ve fan bağlantılarını kontrol edin.
Resim gönderdi, pompa takılı. Bilgisayarı kapattırdım ve yarın bir yere baktırmasını önerdim.

Detaylı bir şekilde yardımcı olmaya çalışacağım ancak öncesinde hatırlatmamda fayda var ki ; Ceza almış bir kişinin yerine konuyu sırtlayamazsın. Ceza alan kişi ceza süresinin bitimini beklemeli.

Konuya gelecek olursak Ryzen işlemcileri sakın ha sakın ısınıyor falan sanmayın. Ryzen işlemciler, rakibi olan I5 serisindeki işlemcilere ek olarak 2 fiziksel çekirdek barındırıyor ve güç tüketim değeri yalnızca 4W daha fazla (95). Rakibi karşısında üstün konumda olduğu halde yanlış bir politika nedeniyle güzelim işlemcileri ısınıyormuş gibi tanıtıyor, buna neden oluyor. BIOS güncellemeleri ile yanlış bilgilendirmeler ortadan kalkacaktır. A320M yonga seti kullanıyorsun, güncelleme varsa BIOS sürümü yükselt mutlaka.

Bunun dışında güç planlarından "Yüksek performans" seçeneği seçili değilse seçmeyi denemelisin.
Ceza süresi bitiminde bu testi istiyorum kendisinden, konu içerisinde her şey anlatılıyor : AIDA64 Stability Test Rehberi

Ve bildiğiniz üzre çoklu çekirdek kullanımı yalnızca DX12 destekli oyunlarda değil günümüzde çoğu oyunun kullandığı DX11 teknolojisinde de kullanılıyor, DX12'ye kıyasla o kadar aktif faydalanılmasa da.
Bazı oyunlarda bazı optimizasyon sorunları, güncellemeler ile halledilebilecek ufak tefek pütürler varsa bir araştırmam lazım bunları.

Sen benim için Valley Unigine Benchmark testini de 1080P Ultra ayarlarda yap, 1/17 tarzı yazar, test bitiminde min-max-ortalama değerlerini bir göreyim.
Senin için CS:GO alınan sonuçları da bir karşılaştıracağım. Ama CS:GO zaten sorunsuz bir oyun değil emin olabilirsin, ayarlar konusunda bu sıkıntıyı tek çeken sen değilsin, bir tek bu seri işlemcilerde de olmuyor bu, INTEL Core I5 6600K kullandığım halde ben de yaşadım o durumu. Bu yüzden Bench ve sıcaklık testlerini güzelce yapmanı istiyorum. Sen söylediklerimi yap, sistemde güncel olmayan bir şey varsa mutlaka güncelle. Bu konuda bilgin yoksa AIDA64 ile genel rapor oluşturabilir, bize yollayabilirsin. İstersen Murat hocamızın konusunu bulur yollarım Konuyu izliyorum.

Ryzen'lar aslında el ile optimize edildiğinde ısı sorunları tamamen düzeliyor. Yeni platform olmasından kaynaklı bu. Ryzen için güvenli voltaj aralıkları 1.45V iken BIOS'tan herhangi bir performans/oyun modu açıldığında direkt olarak stok frekansında bile 1.4V üstüne çıkarıyor. E haliyle de çok ısınıyor. Zamanla platformun sorunları kalkacak emin olabilirsiniz. Bu sorun soğutma ile ilgili tamamen ya da BIOS veya herhangi bir program pompanın çalıştırılmasını engelliyor. Bence şu haldeyken stres test vesaire işlemcinin lehine olmaz

Detaylı bir şekilde yardımcı olmaya çalışacağım ancak öncesinde hatırlatmamda fayda var ki ; Ceza almış bir kişinin yerine konuyu sırtlayamazsın. Ceza alan kişi ceza süresinin bitimini beklemeli.
Anladım hocam.

Arkadaşın ban süresi bitmiş, ancak hala yazamadığını söyledi. Sorun çözülmüş. Resimden anladığınız üzere yine bir Vatan durumu söz konusuymuş.
Not: SS yolladı, cevap yazma hakkınız yok yazıyor ve yukarda herhangi bir ban yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…