Ryzen 5 1600X ve GTX 1050 Ti sistem toplama

Candarx

Hectopat
Daha fazla  
Sistem toplamak istiyorum, belki ara sıra bir iki oyun oynayabilirim ama asıl amaç oyun değil. Photoshop Corel Draw ve benzeri programların kasmadan çalıştıracak bi sistem olması gerekiyor. Ekran kartına gerek var mı, varsa tavsiyeniz ne olur?
İşlemci Ryzen 5 1600X diye düşünüyorum ama onun da işlemci fanını harici almak gerekiyor sanırım. R5 1500X alsam 1600X ile arasında çok fark var mı? Ya da 1600X için önerebileceğiniz sessiz bir fan hangisi olur?
Sizce bu sistem işimi görür mü?
Şimdiden teşekkürler.

pc.png

R5 1500X ile 1600X arasındaki en belirgin fark çekirdek sayısı. 1500X in 4 çekirdeği var iken 1600X in 6 çekirdeği var yani oyun anlamında çok bir farkları olmaz ama çoklu çekirdek kullanan profesyonel uygulamalarda fark hissedelicektir ama belki R5 1600 i tercih edebilirsiniz.

Arkadaşlar teşekkür ederim Anakartı B350 Tomahawk olarak değiştirdim işlemci i5 Ryzen 5 1600x ve işlemci fanı olarak da Arctic Freezer 33 plus seçtim, yalnız kasa olarak Corsair Carbide Champ/ SPEC-01 midTower düşünüyorum, anakart işlemci fanı vs düşününce bu kasaya uyum konusunda sıkıntı olur mu sizce?

Tavsiyem R5 1600'e inmen veya R7 1700'e çıkman yönünde olacaktır. 8 çekirdek senin için fark yaratır. Üstelik R5 1700 de stok soğutucu olduğu için gayet makul. Fiyat olarak pek bir fark yaratmaz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı