Ryzen 5 1600X ve GTX 1060 sistem görüntü gitme sorunu

Kmderin

Hectopat
Daha fazla  
Oyun oynarken, ekran 3 saniye civarı gidip geliyor. Bu sırada monitörün ışığı kapanmıyor.
  • Ekran kartı: MSI Armor O.C 6 GB
  • PSU: EVGA 600B 80+ PSU
  • RAM: GSkill Ripjaws V 3200 MHz
  • İşlemci: Ryzen 1600x
  • Anakart: Gigabyte AB350M Gaming 3
Ekran kartı ve işlemci, full yükte 60 dereceyi geçmiyor. Monitörüm VGA bağlantılı. Ben VGA to HDMI ile ekran kartına bağlıyorum. Önceki ekran kartımda, böyle bir sorun yoktu. RAM'den kaynaklanabileceğini düşündüm, 3000 MHz'den 2133'e düşürdüm, sonuç yine aynı. Bana, neyden kaynaklanabileceği hakkında bilgi verir misiniz?

@Eyüp Can @chuk Ocağınıza düştüm :)

Aynı sorun bende de var. Benimki de VGA HDMI dönüştürücü şekilde. Mesela klima çalışıyorken ne zaman klima fan açsa çat diye ekran gidiyordu. Odadaki prize ütü takıldığında çok daha fazla gidip geliyordu. Sanırım voltajdan kaynaklanıyor. Ben uzun süre o şekilde kullandım ya güç kaynağım yada ekran kartım perte çıktı. 2 haftadır bununla uğraşıyorum. Dikkat et derim

Aynı sorun bende de var. Benimki de VGA HDMI dönüştürücü şekilde. Mesela klima çalışıyorken ne zaman klima fan açsa çat diye ekran gidiyordu. Odadaki prize ütü takıldığında çok daha fazla gidip geliyordu. Sanırım voltajdan kaynaklanıyor. Ben uzun süre o şekilde kullandım ya güç kaynağım yada ekran kartım perte çıktı. 2 haftadır bununla uğraşıyorum. Dikkat et derim
Nasıl düzeltebiliriz ki ? Ayrıca emin misin dönüştürücüden kaynaklandığına. Başka bi girişle denedin mi ?

Nasıl düzeltebiliriz ki ? Ayrıca emin misin dönüştürücüden kaynaklandığına. Başka bi girişle denedin mi ?

Kablodan kaynaklı olduğuna emin değilim. Tv'e bağlayıp kullanmıştım direk HDMI şeklinde, bir sorunla karşılaşmadım fakat çok uzun süre kullanmadığım için belki problemin nüksettiği bir zamana denk gelmemiş olabilirim.

Son düzenleme:
Sorun bu olabilir. Eğer HDMI kablosu ile bağlayabileceğiniz başka bir monitör ve ya TV varsa dener misiniz?
Kablodan kaynaklı olduğuna emin değilim. Tv'e bağlayıp kullanmıştım direk HDMI şeklinde, bir sorunla karşılaşmadım fakat çok uzun süre kullanmadığım için belki problemin nüksettiği bir zamana denk gelmemiş olabilirim.
En kısa zamanda test yapıp döneceğim

@Elnino7 @Napstablook Maalesef bağlayabilecek bir monitör yada TV bulamadım. Oyundayken çok sık yapıyor ama normal internet'te gezinirken saatte 1 falan yapıyor. Ekran kartından olduğundan şüphelendim fakat birkaç kere BIOS ekranında yaptı. Anakart'ta bir problem olmasından korkuyorum :(

Korkmanıza gerek yok.

Bu tür sorunlar genellikle dönüştürücülerden kaynaklı meydana geliyor. Bağlayabileceğiniz herhangi bir HD TV de mi yok? TV de de deneyebilirsiniz.
Malesef başka şehirde öğrenciyim herhangi bir arkadaşım'a götürmek istesem çok uzakta kalıyor. Başka türlü kontrol edemeyiz sanırsam. Önerebileceğiniz bütün sistemi kontrol eden bir uygulama var mı ? MSI Afterburner haricinde stabilite testi gibi

stabilitytest.png

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı