Ryzen 5 1600X ve GTX 1060 sistem görüntü gitme sorunu

Kmderin

Hectopat
Daha fazla  
Oyun oynarken, ekran 3 saniye civarı gidip geliyor. Bu sırada monitörün ışığı kapanmıyor.
  • Ekran kartı: MSI Armor O.C 6 GB
  • PSU: EVGA 600B 80+ PSU
  • RAM: GSkill Ripjaws V 3200 MHz
  • İşlemci: Ryzen 1600x
  • Anakart: Gigabyte AB350M Gaming 3
Ekran kartı ve işlemci, full yükte 60 dereceyi geçmiyor. Monitörüm VGA bağlantılı. Ben VGA to HDMI ile ekran kartına bağlıyorum. Önceki ekran kartımda, böyle bir sorun yoktu. RAM'den kaynaklanabileceğini düşündüm, 3000 MHz'den 2133'e düşürdüm, sonuç yine aynı. Bana, neyden kaynaklanabileceği hakkında bilgi verir misiniz?

@Eyüp Can @chuk Ocağınıza düştüm :)

Son çare olarak yeni bir HDMI to VGA sipariş edeceğim. Bir marka veya link olarak öneriniz var mı ?
Hayır, dönüştürücüyü değiştirmek geçerli bir çözüm olmayabilir. Belki de monitör ekran kartını desteklemiyordur. Aşağıda da zaten bunu kendiniz söylemişsiniz.
Önceki ekran kartımda, böyle bir sorun yoktu.

Papağan gibi tekrar ediyorum ama tekrar söyleyeyim; farklı bir monitör ve ya TV' de deneme yapmanız şart :) Sorunu daha fazla netleştirmek lazım.

Son düzenleme:
Hayır, dönüştürücüyü değiştirmek geçerli bir çözüm olmayabilir. Belki de monitör ekran kartını desteklemiyordur. Aşağıda da zaten bunu kendiniz söylemişsiniz.

Papağan gibi tekrar ediyorum ama tekrar söyleyeyim; farklı bir monitör ve ya TV' de deneme yapmanız şart :) Sorunu daha fazla netleştirmek lazım.
3dmark timespy benchmark'ı yüklerken monitörü devre dışı bıraktı. Bende HDMI girişini çıkartıp tekrar taktım. Şu ana kadar hiç bir sıkıntı olmadı. Çok değişik yollarla çözülmüş oldu :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı