Ryzen 5 1600X ve RX 570 sistem toplama

GökhanKöle

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Kasap
  • Ekran kartı: Sapphire Pulse Amd Radeon RX 570 4G 256Bit GDDR5 (DX12)
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1600X 3.70GHz/4.00GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci
  • Anakart: MSI X370 SLI PLUS Amd X370 3200+ (OC) DDR4 Soket AM4 ATX Anakart
  • RAM: Team T-Force Dark 16GB DDR4 2666MHz Gaming Soğutuculu Ram Bellek (2x8GB Dual Kit) Kırmızı
  • İşlemci Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid 240 mm Soket Am4 Sıvı İşlemci Soğutucu
  • Power: High Power Element Smart 750W Mavi Ledli 80+ Bronze
  • Kasa: Dark N10 Advanced 5x12cm Kırmızı Fanlı Fan Kontrollü Full Cam Yan Panelli
Arkadaşlar bu sistemde kararlıyım ama sizin bilgilerinizle tavsiyelerinizle farklılık yapmak da istiyorum. Lütfen bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
SLI, Crossfire yapmayacaksan X370 almanın pek bir önemi yok. B350 yonga seti de hız aşırtmayı desteklemekte. 750 Watt güç kaynağı da abartı. 600 Watt fazlasıyla yetecektir. RAM'leri fazla fark ödemeden 3200 Mhz yapabilirsin. Ekran kartını da GTX 1060 6 GB veya RX 580 8GB yapabilirsin. Anladığım kadarıyla hız aşırtmayı seviyorsun ve istiyorsun o konuda bir şey demeyeceğim.

SLI, Crossfire yapmayacaksan X370 almanın pek bir önemi yok. B350 yonga seti de hız aşırtmayı desteklemekte. 750 Watt güç kaynağı da abartı. 600 Watt fazlasıyla yetecektir. RAM'leri fazla fark ödemeden 3200 Mhz yapabilirsin. Ekran kartını da GTX 1060 6 GB veya RX 580 8GB yapabilirsin. Anladığım kadarıyla hız aşırtmayı seviyorsun ve istiyorsun o konuda bir şey demeyeceğim.

Tavsiye için teşekkür hocam :)

Bu sistemde kararlıyım. Ryzen 5 ve Rx 570 ile oyunlarda daha iyi performans alabileceğimi düşünüyorum ama genede bu ürünlerin de favorilerime ekleyip takip edicem teşekkürler

Oyun için ise; işlemciyi 1600 veya 1500X ve anakartı B350 yapıp ekran kartını yükseltebilirsiniz.

1600 ve 1500X / 1600X e nazaran oyunlarda beni biraz zorlaya bilir oynamak istediğim oyunlarda görüntü kalitesi High yada ultra olmasını istemiyorum kasmadan fps sorunu yaşamadan oynamak istiyorum o yüzden işlemciden kısmak istemiyorum ama 8Gb lık bir ekran kartıda beni biraz zorlayabilir örneğim Rx580 2bin lira civarında 2 ayda alabilir ancak.. Tavsiye için teşekkür hocam..

1600 ve 1500X / 1600X e nazaran oyunlarda beni biraz zorlaya bilir oynamak istediğim oyunlarda görüntü kalitesi High yada ultra olmasını istemiyorum kasmadan fps sorunu yaşamadan oynamak istiyorum o yüzden işlemciden kısmak istemiyorum ama 8Gb lık bir ekran kartıda beni biraz zorlayabilir örneğim Rx580 2bin lira civarında 2 ayda alabilir ancak.. Tavsiye için teşekkür hocam..
Hangi oyunda zorlayabilir anlamadım. İkisi de güçlü işlemciler ve oyun için ekran kartını yükseltmeniz sizin için bir artı. 1600X alırsanız daha düşük bir ekran kartı ve üstüne de işlemci soğutucusu almanız gerekecek.

Hangi oyunda zorlayabilir anlamadım. İkisi de güçlü işlemciler ve oyun için ekran kartını yükseltmeniz sizin için bir artı. 1600X alırsanız daha düşük bir ekran kartı ve üstüne de işlemci soğutucusu almanız gerekecek.

Tamam öyle yapalım.. İşlemci 1600 yaptık diyelim ekran kartı olarak Rx580 mi diyorsun yoksa farklı bi kart mı tavsiye edersin?

Tavsiye ettiğim sistem sizinkine 1000 basabilecek bir sistem? Madem daha iyi önerilere acil değilsin niye konu actin? Anakart, islemci, kasa, güç kaynagi, RAM hepsi sizin sectiklerinizden daha iyi. Tek soğutucu kullanmadım. RX 580 pahalıysa 570 alabilirsiniz ama bu sistem çok daha iyi. Bu öneriye sirt ceviriyorsaniz sizde sorun vardır. Gerisine karışmıyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı