Ryzen 5 2400G Overclock Yapma

• Konuyu başlatan Perci
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 5.396
Olabilir, BIOS güncellemesi yapabilirsiniz. BIOS güncellemesi yaparken günceleme notlarına dikkat edin ve ayrıca işlemci kodlarına yönelik olan AGESA mikro kodlarının güncellendiği BIOS versiyonlarını seçmenizi tavsiye ederim.

Olabilir, BIOS güncellemesi yapabilirsiniz. BIOS güncellemesi yaparken günceleme notlarına dikkat edin ve ayrıca işlemci kodlarına yönelik olan AGESA mikro kodlarının güncellendiği BIOS versiyonlarını seçmenizi tavsiye ederim.
Şuan yüklü olan agesa 1006 olan 1 tane yüklemediğim var ondada system performance ve 2200ge bide apu lar içinmi tam hatırlamıyorum birşey vardı.

AGESA 1.0.0.6 yüklü ise BIOS'unuz sizin için günceldir diyebilirim. Bir sonraki AGESA sürümünde belki bir iyileşme görebilirsiniz.
Ozaman şimdilik böyle kullanıyım hocam zaten sıvı soğutma var 1.4 ü aşırı aşmadıkda sıvı soğutmada var ısılar normal prime 95 ten 1 saattlik testte sorun çıkarmıyor.

Soğutucunuza oranla, 3.8 GHz için 1.35V değerleri 7/24 kullanım için gayet iyidir.
Yardımların için teşekkür ederim hocam. Bir sorum daha olacak şimdi oyunu alta aldığım zaman windows kasıyor pencereler falan ama google chrome ve programlar vb. Kasmıyor sorun neden olabilir. İşlemcide OC. Olsun olmasın aynı.

Eğer yüklü değil ise, anakartınızın destek sitesinden chipset sürücülerini indirip kurun, sonrasında Windows güç seçeneklerinden Ryzen Balanced veya Yüksek Performans seçeneğini aktive ediniz.

Eğer yüklü değil ise, anakartınızın destek sitesinden chipset sürücülerini indirip kurun, sonrasında Windows güç seçeneklerinden Ryzen Balanced veya Yüksek Performans seçeneğini aktive ediniz.
Chipset sürücüsünü AMD'nin sitesinden indirip kurmuşmtum hocam birde ryzen modunda olması lazım güç seçenekleri.

Hocam bios üzerinden tpu 2 yi aktifleştirdim ve 3.9 GHz'ye otomatik çıkardı 1.536v ile 30 dk'lık prime 95 testinde 74 derece şuan stabil gibi duruyor. Cinebench R15 testinde ise 850 cb puan aldım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı