Ryzen 5 2600 + 1050 Ti sistem görüntü vermiyor

Burak42

Hectopat
Makaleler
3
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB(2x8GB) 3000MHz DDR4 CMK16GX4M2D3000C16.
Ekran kartı: MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB.
PSU: Tagan 600W.
Dün bu sistemi kurdum bilgisayarı açtım görüntü gelmedi arkadaşlar. Ekran kartını devre dışı bırakıp onboard taktım yine olmadı.
HDMI, DVI hepsini farklı monitörle denedim düzelmedi. Sorun nerede olabilir? Bu anakart Ryzen 3000 serisine ready demiş sitesinde büyük ihtimalle açmaz yani ama 1000 ve 2000 serilerini açacağı yazıyor. YouTube'da 3600 takıp çalıştıranın videoları var. Bende 2600 çalışmayınca başıma ağrılar girdi.

Çözüm
BIOS güncellemesi yapman gerekiyor anakarta.

Hayır. B450 anakartlar direkt çalıştırır R5 2600'ü
Edit: Bu işlemci ile onboard görüntü alamazsınız. Monitörü ekran kartına bağlandığınızda emin olun. Diğer güç kabloları vs. doğru bağlandığınızda emin misiniz?
BIOS güncellemesi yapman gerekiyor anakarta.

Edit: Bu işlemci ile onboard görüntü alamazsınız. Monitörü ekran kartına bağlandığınızda emin olun. Diğer güç kabloları vs. doğru bağlandığınızda emin misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yorumu beğenmek için en iyi yoruma tıkladım çözüldü yazdı, geri almayı da bulamadım. Sorun henüz çözülmedi arkadaşlar. Anakartın onboard desteği olmadığı için görüntü almak imkansız orası kesin. Şöyle bir ayrıntıyı da anlatayım, ilk kurulumdan sonra pc'yi açtığımda kasaya güç geldi ekran kartı fanları çalıştı ama işlemci fanı dönmüyordu, herhangi bir seste gelmedi kasadan. Kapatıp işlemci fan ve güç kablolarını çıkarıp tekrar taktım bu sefer işlemci fanı çalıştı ama görüntü yine gelmedi, DVI ile yedek monitöre taktım oradan da görüntü gelmedi. Yedek ekran kartı ile tekrar deneyip buraya sonucu yazarım inşaallah.

Bağlarken bir hata yapmış olabilir misin? Ryzen 2600'de entegre ekran kartı yok.
Kasanın power sw reset sw lerini biraz acele taktım onlarda hata olabilir ama power sw doğru olduktan sonra diğerleri komple yanlış olsa da bi sorun olur mu?
B450M S2H ile Ryzen 5 2600X kullanıyorum sorunsuz.
Benim işlemci 2600 X değil yalnız.
Yedek ekran kartı olmazsa RAM kitini tek tek takmayı ve CMOS temizlemeyi deneyin.
Aynen benimde aklıma direk o geldi, ekran kartından sonra tek RAM takıp deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı