Ryzen 5 2600 + 1050 Ti sistem görüntü vermiyor

Burak42

Hectopat
Makaleler
3
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB(2x8GB) 3000MHz DDR4 CMK16GX4M2D3000C16.
Ekran kartı: MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB.
PSU: Tagan 600W.
Dün bu sistemi kurdum bilgisayarı açtım görüntü gelmedi arkadaşlar. Ekran kartını devre dışı bırakıp onboard taktım yine olmadı.
HDMI, DVI hepsini farklı monitörle denedim düzelmedi. Sorun nerede olabilir? Bu anakart Ryzen 3000 serisine ready demiş sitesinde büyük ihtimalle açmaz yani ama 1000 ve 2000 serilerini açacağı yazıyor. YouTube'da 3600 takıp çalıştıranın videoları var. Bende 2600 çalışmayınca başıma ağrılar girdi.

Çözüm
BIOS güncellemesi yapman gerekiyor anakarta.

Hayır. B450 anakartlar direkt çalıştırır R5 2600'ü
Edit: Bu işlemci ile onboard görüntü alamazsınız. Monitörü ekran kartına bağlandığınızda emin olun. Diğer güç kabloları vs. doğru bağlandığınızda emin misiniz?
Kasanın power sw reset sw lerini biraz acele taktım onlarda hata olabilir ama power sw doğru olduktan sonra diğerleri komple yanlış olsa da bi sorun olur mu?

Benim işlemci 2600 X değil yalnız.

Aynen benimde aklıma direk o geldi, ekran kartından sonra tek RAM takıp deneyeceğim.
Ne fark eder 2600X olup olmaması ? Sonuçta aynı nesil işlemci.

1. Kablolamanın doğru yapılması.
2. Ramleri çıkarıp tek tek denemek.
3. Monitörün güç düğmesinin açık olması (Basit ama çok yapılan hata debelenip durdğumuz oldu.)
4. İşlemci yerine tam oturtulmuşmu.
5. Anakart güç kablolarının takılı olduğu.
6. Son olarak biosu sıfırlamak için anakartta bulunan bios pilini çıkarmak 1 dakika sonra takmak.

Yedek ekran kartıyla ramin birini söküp denedim çalıştı. Rami taktım yine gelmedi, ekran kartını değiştirdim tek ramle çalıştı iki ram taktım önce gelmedi, kapatıp kabloları çıkardım geldi ama kurtarma onarma ekranı geldi çok kapatıp açmaktan herhalde birde ssd ağzına kadar dolu ondan sanıyorum. Kapatıp açtım en son ekran geldi kullanıcımı açıp girdim lakin ekran kartı fanları çalışmıyordu. Kasayı açma kapama tuşundan kapatıp hemen açmayı deneyince anlık elektrik gelip gidiyor kasa çalışmıyor, arkadan poweri kapatıp tekrar açınca açılıyor ancak, ama her seferinde bunu yapmak yorucu, açılıp ekran gelse bile ekran kartı fanları dönmüyor. Açılmadığı zamanlarda ekran kartından pcie kablosunu çıkarınca hemen çalışıyor, velhasıl kelam buradan PSU nun yetersiz olduğu ve yükü çekmediği sonucu çıkarılıyor arkadaşlar. 2006 yılından beri kullandığım psudur kendisi tagan 600w. Bu sistem için alabileceğim en uygun psu tavsiyelerinizi bekliyorum. Hepinize teşekkür ederim.

İlk başta o PSU'yu neden aldın diye soracaktım ama sormamıştım.
THERMALTAKE SMART RGB 80PLUS 600W GÜÇ Kaynağını kullanıyorum tavsiye ederim, sisteminize uygundur. Fakat bütçeye göre başka markaların başka modellerine bakılabilir. 80+ sertifikalı olsun, iyi marka olsun.

Gametech 600w 80+ bronz 250₺ veya dark force 600w 250₺ olabilir mi? Gametech için 3 günde bozuldu diye yorum atan var aynı sistemle. Dikkat ederseniz 2006 yılında aldığım psuyu hala kullanabiliyorum. Fiyat uygun olsun ama çokta dandik olmasın.
@Burak42 Ekran kartının dişi, güç yerinin üstünde Beyaz LED var mı?
Pcie girişinin orayı diyorsan yok, msi logosu beyaz yanıyor çalışınca ekran kartının kendi aydınlatması kırmızı beyaz.
-Son durum-
Vatana gittim THERMALTAKE SMART RGB 80PLUS 600W almak için. Oradaki eleman FRISBY FR-PS6580P 650W 80 PLUS gümüş sertifikalı güç kaynağını önerdi buda işini görür diye 327 TL'ye alıp taktım, açılmama sorunlarının hepsi kayboldu, driverleri kurup devam ettim. Sorunun kaynağı güç kaynağı imiş arkadaşlar. İlgilenen herkese teşekkür ediyorum. 🙂
Konu çözüme kavuşmuştur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı