Ryzen 5 2600 3.6 GHz sabit kalma sorunu

burak0617

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, Ryzen 5 2600 işlemcisine sahibim. Ankaratım ASUS A320M-EX. Oyunlarda veya CPU testlerinde 3.6 GHz geçmiyor. CPU-Z üzerinden bakınca anlık olarak 3.89 gibi değerler görebiliyorum masaüstünde iken. Oyunlarda MSI Afterburner üzerinden bakınca 3.6 GHz hiç geçmiyor. CPU'dan tam verim alabilmek için ne yapmam gerekiyor? Güç yönetimi performans modunda ve işlemci %100 değerinde. Teşekkürler. Sistemim: GTX1050 Ti, 8 GB RAM ve Windows 10 1903 sürümü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, Ryzen 5 2600 işlemcisine sahibim. Ankaratım ASUS A320M-EX. Oyunlarda veya CPU testlerinde 3.6 GHz geçmiyor. CPU-Z üzerinden bakınca anlık olarak 3.89 gibi değerler görebiliyorum masaüstünde iken. Oyunlarda MSI Afterburner üzerinden bakınca 3.6 GHz hiç geçmiyor. CPU'dan tam verim alabilmek için ne yapmam gerekiyor? Güç yönetimi performans modunda ve işlemci %100 değerinde. Teşekkürler. Sistemim: GTX1050 Ti, 8 GB RAM ve Windows 10 1903 sürümü.
Sıcaklık değerleri nedir?

Anakartınızın A320M olduğunu yeni gördüm. OC Modu o anakartta maalesef aktif edemezsiniz. Yani mecburi oyun modunda o işlemci 3.4Ghz'de öyle kullanacaktır. Baştaki arkadaşım grafikleri düşürmek işlemcinin frekans istikrarını arttıracaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı