Ryzen 5 2600 82 Derece Normal mi?

Burakaaksoy

Decapat
  • Ryzen 5 2600
  • Sapphire RX580 Nitro+

Arkadaşlar topladığım yeni sistemimde eski kasamı kullanıyordum ve fan miktarı az olduğundan sistemim çok ısınıyordu. Bugun yeni bir kasa aldım. Rampage Redsky fakat Sistemim hala çok yüksek sıcaklıklarda geziyor. Oynadığım Black Desert Online adlı MMORPG'da yüksek ayarlarda Anakart = 54, işlemci = 82 derecede gördüm. Açıkçası korktum. Fark ettiğim gibi oyunu kapattım, bu sıcaklık değerlerinin sebebi sizce nedir? Sistemim daha yeni aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Korkacak bir durum yok. Stok soğutucuyla yaz aylarında 82 derece aşırı abartılı bir sıcaklık değil.

Ben çok anlamıyorum ekran kartımın buludnuğu yerin hemen yanıdna cam var cama dokununca bile çok sıcak olduğunu fark edebiliyorum. RTX 2060 ve Ryzen 5 2600'üm var normalde sıcaklık normal soğuk oluyor. Shadow of the tomb raider gibi oyunlarda ultra da oynarken ısınma oluyor. Sıkıntı olur mu acaba?

Anakartın MSI mı yoksa?
Gigabyte
Termal macun yenilemenizi öneririm. Cooler Mastergel Pro'ya bir bakın. 12nm bir işlemcinin bu sıcaklıklara çıkması çokta normal değil ve sıcaklıkta uç noktalarda.
sistemi 1 ay önce aldım stok sogutucunun üzerine sürülü olan termal macun sürülü
Korkacak bir durum yok. Stok soğutucuyla yaz aylarında 82 derece aşırı abartılı bir sıcaklık değil.
en çok sinirimi bozan anakartımın sıcaklığı kasayı değiştirdim resmen sıcaklık arttı 52 derecenin altına inmiyor normalmi bu sıcaklık değeri anakart için sizce

Son düzenleme:
Hocam o kasa hava alıyor mu? Bana pek hava alıyor gibi gelmedi.

Core Performance Boost ayarını BIOS üzerinden kapatabilirsiniz, sıcaklık düşer fakat performans da düşer. Ben kapattım çünkü RX 570 kullanıyorum, işlemciyi zorlamıyor.

BIOS üzerinden undervolt yapabilirsiniz, sıcaklığı bir hayli düşürür.

1564217456672.png

HWMonitor ile hem boşta hem de yük altında değerleri paylaşır mısın? İşlemci ve anakart sekmesindeki tüm değerleri.
boşta bu şekilde çalışırkende anakartım 54 e kadar işlemcim 83 ekran kartım 60-70 arası çalışıyor garip olan şu kasa değiştirdikten sonra bu kadar arttı sıcaklık değerleri ve eski kasamda 2 fan vardı onları zaten buna taktım
Hocam o kasa hava alıyor mu? Bana pek hava alıyor gibi gelmedi.

Core Performance Boost ayarını BIOS üzerinden kapatabilirsiniz, sıcaklık düşer fakat performans da düşer. Ben kapattım çünkü RX 570 kullanıyorum, işlemciyi zorlamıyor.

BIOS üzerinden undervolt yapabilirsiniz, sıcaklığı bir hayli düşürür.
kasamda şuan 5 adet fan var 3ü üflüyor 2 si atıyor
HWMonitor ile hem boşta hem de yük altında değerleri paylaşır mısın? İşlemci ve anakart sekmesindeki tüm değerleri.
şu ısınma olayı gerçekten canımı sıkmaya başladı eski kasamda anakartım 46 işlemcim 75in üstüne cıkmazken gerçekten kafayı yedirecek bu olay kasayı ısınmasın diye aldık iyice ısınıyor
1564238225247.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı