Ryzen 5 2600 boşta 58-60 derece

  • Konuyu başlatan h0ze
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 7B

h0ze

Hectopat
Katılım
29 Ocak 2019
Mesajlar
244
Çözümler
2
Cooler Master MB511 Mesh kasa ile kullanıyorum boşta 60-62 derecelerinde geziyor. Ne yapmam lazım? Stok fan kullanıyorum bu arada. Fan önerisi, undervolt vs. önerilerinizi yazabilirsiniz. ASUS anakart kullanıyorum. Voltaj ayarları hakkında bir bilgim yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıdaki videoda Asus anakart üzerinden anlatım mevcut.

3.9 ghz 1.270 V
3.8 ghz 1.230 V
3.7 ghz 1.200 V

Bu değerler stabil diye düşünüyorum 3.7 ghz deneyebilirsiniz.


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Ne zamandan beri bu şekilde kullanıyorsunuz yeni bir kasa mı bu duruma göre bi Termal macun ve kasa içi temizliğini yaparsanız sorununuz çözülmüş olur :)
 
Anladım eğerki kaliteli bir Termal macun ise sıkıntı olmaz ama kötü bir macun ise çoktan ömrünü yitirmiştir bu nedenden ötürü sordum hocam
Cooler Master Mastergel sürmüştüm ama Cooler Master Mastergel Maker Nano Elmas Partiküllü daha iyi diye duydum onuda deneyebilirim.
 
Cooler Master Mastergel sürmüştüm ama Cooler Master Mastergel Maker Nano Elmas Partiküllü daha iyi diye duydum onuda deneyebilirim.
En azından iyi bir marka kullanmışsınız ozaman en azından şuanlık o konuyu eleyip ya tamamen kule tipi yada sıvı soğutma alıcaksınız veya birde Anakart2dan ayarlarıyla kurcalayıp biraz voltaj düşürüp serinletmeye çalışabilirsiniz.
 
Biostan cpu voltage kısmında auto ve offset mod var override mod yok, neden yok? Ve offset modda 1.2v ya da 1.250v için 1.297-1.2=0.97 ya da 0.47 filan mı yazmam gerekiyor "-" modda.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı