Ryzen 5 2600 Ekran Kartsız Sistem Toplama

Utku.Ulutaş

Decapat
Herkese iyi forumlar. Yazım hatası yaparsam affola. 1-2 ay içerisinde en fazla 3300 TL bütçe ile başlıkta belirttiğim gibi ekran kartı olmadan sistem toplamak istiyorum. 1 sene idare edecek GTX 650Ti ekran kartım var. Seneye staj göreceğim için kazandığım parayla ekran kartı ve RAM takviyesi yapacağım. Ryzen 5 2600 işlemci alıp bir daha sistem toplamayacağım, uzun vadeli bir sistem olacak. Genellikle oyun amaçlı kullanmak istiyorum. BF1, GTA 5, PUBG, COD ve yarış tarzı oyunlar oynuyorum. Bu işlemciye GTX 1050 Ti yeterli mi, uyum sağlar mı? Önümüzdeki yıl 1300 TL bandında GTX 1050Ti'dan güçlü yeni ekran kartı çıkarsa ona yönelebilirim. Fazla yazdım kusura bakmayın. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Sistemim resimdeki gibidir.

20181106_002845.png

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'de 3000 MHz altına düşme Ryzen işlemci için.

Masterbox Lite 5 önermem, hava sirkülasyonu bakımından problemli bir kasa.

1.220 TL'ye RX 580 4 GB, 1.000 TL gibi bir fiyata da RX 570 4 GB bulunabiliyorken 1050 Ti alınmaz.

Vatan Bilgisayarda; Daha uygun 80+ Psu lu kasa yok var fakat bütçemi çok aşıyor. Zalman Z3 Plus ve Thermaltake Smart rgb 500w 80+ Psu seçmiştim vazgeçip masterbox lite 5 hosuma gitti ve uygun geldi o yüzden bu kasayı seçtim;
Bu ikili dahamı ıyi Zalman Z3 Plus ve Thermaltake Smart rgb 500w 80+ Psu

Seneye kadar daha uygun ekran kartları çıkabilir çıkmazsa Rx serisine bakabilirim

Birde 3000 MHz li ram bütçemi 120 tl civarında aşıyor 2666 MHz seçtim aynı fiyatta mevcutmuş.

@FearlyGhost @Toprak Aga @Asım Demir @Oreki @207061 düşüncelerinizi alabilirmiyim

Son düzenleme:
@FearlyGhost evet size katılıyorum sistem oldukça iyi fakat kredi kartı olmadığı için ve babam bir tek vatandan alabiliriz diyor mecbur Vatan Bilgisayardan almam gerek bende ilk başta Itopya.com dan toplamıştım

Son düzenleme:
@FearlyGhost Evet size katılıyorum sistem oldukça iyi fakat kredi kartı olmadığı için ve babam bir tek vatandan alabiliriz diyor mecbur Vatan Bilgisayardan almam gerek bende ilk başta Itopya.com dan toplamıştım
Bence pek beceremedim ama neyse. Gerçi Vatan'da doğru dürüst bir şey yok ki arkadaş :D

İşlemci: AMD Ryzen 3 2200G
Anakart: Asus Prime B450M-K
RAM: GSKILL 8GB 3000 MHZ
PSU: Işıqlı Mışıqlı PSU
Kasa: CORSAIR SPEC-04
HDD: WD Caviar Blue 1 TB

Toplam: 3158 TL

Son düzenleme:
Bir sorum daha var ekran kartını gtx 1050ti almak zorunda kalırsam büyük ihtimalle gtx 1050ti alacağım da neyse nasip bu işlemciyle gtx 1050 ti gidermi yoksa Ryzen 5 1500x e mi düşürmeliyim?

Bir sorum daha var ekran kartını gtx 1050ti almak zorunda kalırsam büyük ihtimalle gtx 1050ti alacağım da neyse nasip bu işlemciyle gtx 1050 ti gidermi yoksa Ryzen 5 1500x e mi düşürmeliyim?
GTX 1050 Ti'yi nereden alacaksınız yine vatandan mı yoksa farklı siteden mi? Fiyatını söyleyin ona göre değerlendireyim.

Vatan dan alırım onu da yada alacağım zamana kadar yaşım yeter kredi kartı alabilirsem itopya dan alırım
İşlemciyi biraz daha aşağıya çekmeye gerek varmı? @Oreki
@20 Percent

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı