Ryzen 5 2600 ısınma sorunu

Zaquare

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 5 2600 işlemci kullanıyorum az önce "Valorant" maçına girdim ve işlemcim 90-91 dereceydi sadece bu oyunda değil "Scrap Mechanic" gibi oyunlardada 90-91 derece oluyor sizce nedeni nedir?

Stok soğutucu ile 2600 ısınması fazla oluyor. Bu olaydan dolayı MSI Core Frozr S soğutucusunu aldım. Tam bir fiyat performans ürünü. Prime 95 testi ile 6 çekirdeği %100 yük ile 40 dakika çalıştırdı ve ısı en fazla 65 dereceye çıktı. Olur da soğutucu almak istersen öneririm. Uyumluluk olarak sorun çıkarırsa MSI Core Frozr L olarak farklı bir modelide bulunmakta.

Ek olarak sürdüğüm termal macun soğutucunun içinden çıkandır.

Kasam Xigmatek glare 7a, stok fan, bilgisayarı aldığımdan beri sürmedim bir buçuk sene oldu bilgisayarı alalı.

Hocam termal macun sürün sıcaklıklar düşücektir. Kasanızın ön paneli mesh değil cam yani hava akışı iyi değil size önerim kasanızdaki ön camı çıkartıp öyle kullanın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı