Ryzen 5 2600 O.C için voltaj ayarı

Yusuf Ceylan

Centipat
Merhabalar Ryzen 5 2600 işlemcime o.c yapmak istiyorum yaklaşık 4.0 4.1 GHz kadar çekmek istiyorum MSI B450M PRO- M.2 Max anakartım var
Ortalama kaç volt vermem gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pc açılmaz aşırı sıkıntı olursa .Pc açılmazsa ayarlar başa döner. Ama ayar tutup açılırsa stres testi yaparsın ,test sırasında kitlenirse bios sıfırlanmaz ocli kalır ona göre frekans azaltır yada volt arttırırsın.

nasıl yapacağım
tekrar biosa girerek düzeltebilirmiyim
yani tekrar biosa girebilirmiyim
tekrar biosa girerek düzeltebilirmiyim
yani tekrar biosa girebilirmiyim
Hayır dönmüyor. Görüntü alamazsan bile dönmüyor. Elle BIOS'u sıfırlaman gerekir.
nasıl yapacağım
Pc açılmaz aşırı sıkıntı olursa .Pc açılmazsa ayarlar başa döner. Ama ayar tutup açılırsa stres testi yaparsın ,test sırasında kitlenirse bios sıfırlanmaz ocli kalır ona göre frekans azaltır yada volt arttırırsın.
görüntü gelmezse biosa girebilirmiyim

En kötü ihtimal cmos_deleteden kısa devre ile sıfırlarsın yada bios pilini cıkarıp 5 sn bekleyip tekrar takarsın bu işlemler sırasında pc elektriğinin kesilmiş olmasına dikkat et.

2600x i şuan için 3.95 ghz ve 1.225 voltta stabil kullanıyorum. 4.1 i 1.3 volt ile pc acılıyordu ama yüklenince kapanıyordu. çok zorlamadım bende 3.95 e indim 1.225 ile yük altında falan iiyi durumda ve daha serin.
İlle yükselticeksen 4.0 ghz 1.3 dene test yap bu değerler üzerinden oynamaya başla.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı