Ryzen 5 2600 Overclock başarılı olduğu nasıl anlaşılır?

samasvalka

Decapat
Yer
Türkiye
Herkese merhaba arkadaslar, overclock sonrası işlemciye yapılan sistem kararlılık testinde kapanma yoksa ve oyunlarda donma takılma ya da mavi ekran, tekrar reset atma gibi problemler yoksa bu işlem başarılı diyebilir miyiz?
Ryzen 5 2600 işlemci kullanıyorum ve fabrikasyon çıkış Turbo'da 3.9 bu işlemcide. Bende bunu 4.2 olarak ayarlıyıp gerekli voltaj değerini verdim(+0,280) ve sorun yaşamadım. Anakartım B450 S2H model ve Dark X126 kule tipi çift fanlı soğutucu kullanıyorum. Bu sonuçlarla sistem başarılı overclock edilmiş oluyor mu? İşlemci yük altında Max 70 derece görüyorum, normal olarak da 40 derece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence voltajı çok vermişsiniz. Prime95'den geçebiliyor mu? Test sırasında çekirdeklerden herhangi biri kendini kapatıyor mu? OCCT Small testinde gördüğünüz sıcaklık değerleri nelerdir?

Eğer söylediğiniz gibi tüm değerler doğruysa ve sistem kapanmıyorsa başarılıdır.

Bence voltajı çok vermişsiniz. Prime95'den geçebiliyor mu? Test sırasında çekirdeklerden herhangi biri kendini kapatıyor mu? OCCT Small testinde gördüğünüz sıcaklık değerleri nelerdir?

Eğer söylediğiniz gibi tüm değerler doğruysa ve sistem kapanmıyorsa başarılıdır.

AIDA64 ile test ettim Prime95 ile test etmedim, voltaj konusunda hızı 41.25 olarak ayarlıyıp voltajı biraz daha indirmeyi deniycem yazarım buraya, fakat fazla voltajın zararı anlık mı yoksa ileridemi anlaşılır varmı fikriniz?

Cinebench R20'yi üst üste 4-5 kere çalıştırıp deneyebilirsiniz. Ardından 2-3 saat prime95 testi öneririm.

R20'yi denemedim araştırıp denerim. Voltajın fazla olduğunu düşünüyormusunuz sizde?

+0.280V derken? Tahmin ettiğim değerse 1.5175V gibi bir şey oluyor ki bu değer çok sayılmakla kalmaz aşırı çok olur, b**unu çıkartmak olur, işlemciyi ağlatmak olur.

Ha soruna gelirsek de 5-10 dakika stres testi yap, sorun olmazsa gir oyununu oyna. Oyun oynayarak test et.

Hızı 41.25 olarak ayarladım ve vcore değerini +0,246 olarak ayarladım. Kapanma falan herhangi bi sorun yaşamadım öbürkü testleride yapıcam ama bu voltaj değeri iyi diye düşünüyorum?

Dosya Ekleri

• 44.png
    44.png
    56,3 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı