Ryzen 5 2600 overclock nasıl yapılır?

Vejetaryen Aslan

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
Crucial Ballistix 3200mhz
Ekran kartı
GTX 1660 Super
Anakart
MSI B450M-A Pro Max
İşlemci
Ryzen 5 2600
Merhabalar, B450M-A Pro Max anakart ile R5 2600ü kullanıyorum. Anakartı yeni aldım ve montajını yaptım Windows 11 kurdum ve sonra overclock için BIOS'u biraz kurcalamak istedim. Sadece frekans ve voltaj ayarı yaptım. Anakart işlemciyi stok hızlarda 1.19V'da çalıştırıyordu ben de 4 GHz'de adım adım voltaj yükselttim 1.25e kadar çıktım fakat Prime95e girip testi başlattığım anda çöküyordu. Ben de daha fazla uğraşmak istemedim BIOS'tan her şeyi default ayara getirdim. Fakat kafamda hala var soğutucum da kule tipi gayet yeterli termal macunu yeni uyguladım stok hızda yük altında 54 derece gördüm en fazla. Bana yardımcı olabilecek bir dostumuz var mıdır bu konuda güvenli sınırlar içinde nasıl OC yapılır açıklayacak? Teşekkürler şimdiden. Biraz kurcalayıp öğrenmek istiyorum işi.

1.30 dene 1.35 dene. Zaten 2600 ve 3600 sanırım CBP açık geliyor, zaten stok halde 1.4V'de falan çalışıyor. 1.35e kadar deneyebilirsin. 1.4 ve sonrası bence yüksek ısılara çıkıyor ve gereksiz.

1.30 dene 1.35 dene. Zaten 2600 ve 3600 sanırım cbp açık geliyor, zaten stok halde 1.4V'de falan çalışıyor. 1.35e kadar deneyebilirsin. 1.4 ve sonrası bence yüksek ısılara çıkıyor ve gereksiz.

Herhangi bir ayarı kapatmama gerek var mı? Yoksa sadece frekans ve voltajla oynamam yeterli mi?

B450M-A Pro Max'ı OC için pek önermiyorum doğrusu, giriş seviyesi bir VRM tasarımına sahip. MOSFET soğutucusu da yok, gerçi ne kadar OC yapacağımıza da bağlı değişir MOSFET sıcaklıkları.

Ama çok istiyorsan 4.1GHz 1.25v ile başlayabilirsin. Prime95 ile test yapar voltajı buluruz.

B450M-A Pro Max'ı OC için pek önermiyorum doğrusu, giriş seviyesi bir VRM tasarımına sahip. MOSFET soğutucusu da yok, gerçi ne kadar OC yapacağımıza da bağlı değişir MOSFET sıcaklıkları.

Ama çok istiyorsan 4.1GHz 1.25v ile başlayabilirsin. Prime95 ile test yapar voltajı buluruz.

4GHz 1.25v yaptım 3 dakika sonunda çöktü sistem. 1.27 yaptım şimdi onu deneyeceğim. Anakart da dediğiniz gibi giriş seviyesi olduğu için uçup kaçmak da istemiyorum çok.
5 dakikadır testte, söylediğim ayarlarda ve şu anlık bir problem yok gibi bir 20-25dk en az böyle bekleteceğim.
Sıcaklıklar da bu şekilde.

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2022.02.15 - 17.15.43.95.png
    Desktop Screenshot 2022.02.15 - 17.15.43.95.png
    419,9 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleme:
1.25'den sonra 1.27'nin çok bir anlamı yok 0.5 şeklinde git. 1.35v ile de çöküyorsa bırak OC'yi. Anakart arkadaşın dediği gibi biraz giriş seviyesi olduğu için ondan kaynaklı.

@Vejetaryen Aslan

Sıcaklıklar Ryzen Master'dan iyi görünüyor, test sonucu nedir?

20dk boyunca çalıştırdım bir sıkıntı olmadı ben de testi bıraktım. Şu an kullanıyorum bilgisayar bir sıkıntı vermedi. 1.27v de 4GHz stabil kullanıyorum.

Bi' OC olmuş gibi, bu şekilde bırakabilirsin. Anakartı güzel VRM tasarımına sahip bir şey ile yenilediğinde biraz daha üstüne gideriz soğutucu da iyi ise.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı