Ryzen 5 2600 overclock yapmak

iFizzy

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Sorunuma sistem bilgilerimle başlayayım.

CPU: Ryzen 5 2600. (stok soğutucu)
Anakart: ASRock B450M-HDV r4.0.
RAM: Adata DDR4 8x2 3200 MHz Single XPG Gammix D10 Red.
Ekran kartı: MSI RX 570 4 GB.
SSD: Adata SU360 480 GB.
PSU: Aerocool 500W VX Plus

Arkadaşlar benim sorunum işlemcimi overclock yapıyorum fakat istediğime ulaşamıyorum. Bu sistem ile CoD: Warzone oyununu sorunsuz bir şekilde oynuyorum yüksek ayarlarda fakat aynı zamanda yayın açmak istiyorum. Stok bir şekilde yayın yapmaya çalıştığım zaman oyun içerisinde FPS kaybı yaşıyorum (normal oynarken yüksek ayarlarda 80 90 100 arası alıyorum). Yayın yaparken bu FPS değerleri bazen 55 50'lere kadar düşüyor ve bu durum oyun performansımı düşürüyor. Bu yüzden overclock yaparak performansımın artacağına inanıyorum.

Şimdi yaptığım işlemleri anlatayım.
İnternette ve burada bu işlemciye yapılan overclockları görünce benimkine voltaj veresim gelmedi. (Evdekilere ekmek veresim gelmiyor mizahı). İşlemcimi stok fan ile çok yüksek değerlere çıkarmayı hedeflemiyorum tabii ki istediğim değer 3.9 GHz'ye veya 4 GHz'ye sabitlemek. Yaptığım araştırmalar da bu değerleri görmem mümkün fakat ne yaptıysam ulaşamıyorum bu değerlere ki 3.8 GHz'ye bile ulaşamadım. En son denemem de 3.8 GHz'ye getirip 1.27 v voltaj verdim, AIDA64'de stres testi yaptım yaklaşık 10 dakika, sıcaklık değeri maksimum 64'ü gördü ki bu değer çok normal diye düşünüyorum. Daha sonra Prime95 le yaptığımda ise 5 dakika sonra siyah ekrana düştü PC ( kasa fanları çalışıyor ekran ve klavye mouse ışıkları gidiyor). Aynı zamanda AIDA64'den sıcaklık takibi yapıyordum ve sıcaklık 60 dereceydi kapandığında. Yaklaşık 1 haftadır overclock ile uğraşıyorum fakat elime geçen bir şey henüz olmadı. Bu iş emek isteyen iş fakat bir sonuç alamamak insanın canını sıkıyor.
Isı değerleri çok artıp da kendini kapatsa PC anlayacağım fakat sıcaklık değerleri yükselmeden kapanması kafamı kurcalıyor. Sorun sıcaklık mı? Voltaj mı yetmiyor olabilir veya başka bir problemden kaynaklanıyor çözemedim.

Ne yapmamı önerirsiniz, neler yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim. (Sistemi yükseltemem bütçem el vermiyor maalesef.)

Not: Yayını yaparken oyunun grafik ayarlarını Low'a çekiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı