Ryzen 5 2600'a overclock yapmak

Şu videoda çok detaylı anlatım var. Umarım yardımcı olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

am4 uyumlu 350 TL ye sıvı soğutma var gamepower marka. Kasanın içini yakmayın.
İsterse nitrojen soğutma olsun. 350 TL sıvı olunca ne fark eder hava olunca ne fark eder. Ayrıca ben OC yapacak olsam GamePower, Rampage gibi markaların ürünleri kullanmazdım. Hele bir PSU üretmişler durum çok vahim.

Arkadaşlar bende r5 1600 12NM var. 4GHz OC yaptığımda ne voltaj verirsem vereyim stabil olmuyor. Prime 95 small FFTs testinden sağ çıkamadım. Ya voltaj yetmiyor pc resetleniyor ya da sıcaklık 100'e dayanıp kapanıyor. Stok fan kullanıyorum. Oyunlarda OC yapılı halde sıcaklık 80'e dayanıyor. Core performance boostu kapatmalıyım oc yaparken?

Bende R5 2600 islemcime OC yapmak istiyorum.
Sogutucu arctic 34 duo.
Ayarlamalari Ryzen master uygulamasindan mi yapiyorsunuz yoksa direk anakarttan mi?
Ryzen master da baya kolay gibi geldi.
Ayrica OC den ziyade PC'nin sesi de cok onemli.
(Pc biraz ortalik yerde duruyor)
Haldir haldir 4.1 ghz de calismasin yani.
Suanda normalde 3.4 yuk altinda 3.74 e cikiyor.
Bir sekilde sadece yuk altinda 4ghz bandina cikmasinin yolu var midir?
Ryzen master uygulamasinda profiller mevcut ama
Default profili bir turlu kaydedemedim.
Kendim olusturdugun 4ghz profili kaydettigim zaman "Curent" kismina dogal olarak 4ghz profili geliyor ve eski haline getiremiyorum sifirlamam gerekiyor.
Bu kullanim senaryosuna yardimci olabilecek var mi acaba ? :)

Dün internet sıkıntısı yüzünden giremedim.Kendim 4.0 Ghz yapıp voltajı çok az arttırdım cpu z programındaki cpu testinde 5 dakika sonra kapandı ayrıca kasadan çok farklı sesler gelmeye başlayınca tırstım bios'u sıfırladım. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı