Ryzen 5 2600 oyunlarda Turbo Boost devreye girmiyor

Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
KAPTAN
Anakart: B450M'a Pro Max.
Ekran kartı: RX 570.
RAM: G.Skill 16 GB 2133 MHz'de kullanıyorum.
SSD: 480GB Adata.

Arkadaşlar örnek vermek gerekirse PES 2020 oyunun da işlemcim yüzde yüz fan olmasına rağmen 3400-3525 GHz'yi geçmiyor. İşlemcinin kullanım oranı %70-%78 oluyor ama Turbo'ya asla geçmiyor ne yapmam lazım? Turbo'ya geçse işlemciyi rahatlatır mı? Isı değerleri düşer mi?

Anakart: B450M'a Pro Max.
Ekran kartı: RX 570.
RAM: G.Skill 16 GB 2133 MHz'de kullanıyorum.
SSD: 480GB Adata.

Arkadaşlar örnek vermek gerekirse PES 2020 oyunun da işlemcim yüzde yüz fan olmasına rağmen 3400-3525 GHz'yi geçmiyor. İşlemcinin kullanım oranı %70-%78 oluyor ama Turbo'ya asla geçmiyor ne yapmam lazım? Turbo'ya geçse işlemciyi rahatlatır mı? Isı değerleri düşer mi?
İhtiyacı kadar kullanıyordur, illaki %100 kullanması gibi bir durum olmaz. Turbo'da daha fazla hızlanacağından daha fazla ısınacaktır o yüzden performans sorunu yaşamıyorsanız yaşadıklarınız olağan şeyler gibi.

Hocam o işlemciyi 1.3 volt civarı 3.9 GHZ''a sabitlersen çok iyi olur overclock yaparak. Ben aynısını kullandım, stock soğutucuyla 3.9 güzel serin serin çalışır. 4'e zorlama bu havalarda iyi olmaz.
Daha yeni aldım garantisi bitsin denerim reis.
İhtiyacı kadar kullanıyordur, illaki %100 kullanması gibi bir durum olmaz. Turbo'da daha fazla hızlanacağından daha fazla ısınacaktır o yüzden performans sorunu yaşamıyorsanız yaşadıklarınız olağan şeyler gibi.
Performans kaybı yaşamadım ama bu sorunu sadece pes 2020 oyunun da yaşadım. Isı değerlerim 76 dereceye gelince oyunu kapadım. Sürekli artış vardı sabitlemiyordu kendini. Ramlerin mhz düşürdüm ısı değerleri düştü ama yine de sabitleme di 70 i geçti öyle yaptığım halde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı