Çözüldü Ryzen 5 2600 RTX 2060 Battlefield V düşük performans

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Berk K

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Herkese merhabalar.
Sistemim:
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
Ekran kartı: MSI RTX 2060 Gaming.
RAM: Corsair vengance 8x2 GB 3200 MHz.
PSU: FSP Hydro 700W 80+ Bronze.
Depolama: 250GB SSD 1TB HDD.
Kasa: Corsair 220T (3 önde 1 adet arkada Corsair SP120 fan)
Monitör: ViewSonic 1080P 60Hz.
Bu sistemle BF V'de ciddi bir performans sorunu yaşıyorum sorunum şu şekilde:

Screenshot_1.png

Ekran kartının maksimum çıkabildiği kullanım bu ve ciddi FPS droplar yaşıyorum.
Ekran kartı FurMark testi: (1080P aa:eek:ff)

Screenshot_2.png

1080P'de o sorunu vermesi normal diyenler olabilir, onları da şu video ile bilgilendireyim:

Şimdiden herkese teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    22,7 KB · Görüntüleme: 44
Çözüm
DX 12'yi kapattığımda ve V-Sync'i kapattığımda sorun çözüldü. V-Sync'i otomatik ayarlarda iken kapatamıyormuşuz, bunu da öğrendim.
Sizlere bir sorum olacak DX12 neden performansı düşürüyor?
Advanced video ayarlarından Dx 12, RTX ve HDR kapatın. Future Frame Randering mutlaa açık olmalı. En çok fps kazanımını bu ayar veriyor. Basic video ayarlarında ise chromatic aberration, film grain, vignette, lens distortion gibi gereksiz efektleri kapatın. Motion blur ayarını 0 yapın.

Ve ayrıca muhtemelen vertical sync açık sizde. Monitörünüz de ViewSonic 1080P 60Hz'miş ve siz de 60 fps alıyorsunuz. Vertical sync kaptın.

Birkaç varsayımda bulunursak;

Yukarıdan gördüğümüz üzere ekran kartı kendini %70 kullanıyor, normalde bu değerin %99 civarlarında olması gerekirdi, FPS sınırını 60 yapmış olabilirsiniz veya monitör çözünürlüğünden dolayı bir sorun olabilir.

DX 12'yi kapattığımda ve V-Sync'i kapattığımda sorun çözüldü. V-Sync'i otomatik ayarlarda iken kapatamıyormuşuz, bunu da öğrendim.

Çözüm

Çünkü grafik kalitesini arttırıyor ama her oyun için bu geçerli değil. Yani bazı oyunlarda dx 12, fps artışı sağlayabilir. Ama BF 5'te düşürüyor.

Sizlere bir sorum olacak DX12 neden performansı düşürüyor ?
Bu 1'de de böyleydi 5'te de. Bu oyunda maalesef bu şekilde çalışıyor. Her oyunda böyle değil. Yeri geldiğinde muazzam performans artışı sağlayabiliyor DX12. Aslında sorun DX12 API'sinde değil, oyun motorunda muhtemelen. Bir sonraki oyunda umarım el atarlar şu olaya.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı