Başlıkta da belirttiğim gibi iki sistem arasında kaldım, PUBG oynayacağım ve yayın yapmak istiyorum ama yayın 2. Planda. Eğer aralarında performans fazla fark olacaksa Intel sistemi alabilirim. Ve biraz ileriye dönük sistem olmasını istiyorum yani Intel sistem geliştirmeye daha açık Ryzen sistem sanırım eski nesil kalıyor ve geliştirmeye pek açık değil.
1. Sistem şu şekilde hazır sistem ve Sinerji'den alacağım;
Yayın ihtimali var ise kesinlikle Ryzen daha iyi seçim olur.
9400f oyuncu için daha fazla kare gösterebilir. Çok fark olmaz ama yine de fark olur.
Fakat izleyiciye aktarma konusunda Ryzen bariz daha üstün.
Sinerji de istediğin herhangi bir parça değiştirip güncellenmiyor bu sistemde, 3600 içinde +700tl gibi bir rakam isteniyor, şuanda onu veremiyorum sadece olan sistem üzerinden düşünmem gerekiyor yani ileride yaparsam diye.
Biraz önce yukartta belirttiğim gibi sinerji fazla bir alternatif sunmuyor. Anakart değiştirmede sunulan alternatiflerde sadece 5-6 tane M modelleri var gene özellikleri ve markaları farklı sadece... Olduğu gibi almak gerek o zaman sistemi. İlerde yükseltmeyi düşünürsem anakart ile birlikte satabilirim işlemci anakart güncelleme imkanımda olur hem. (hemde intel de alabilirim ilerde belki) fiyat farklarına değmiyor çünkü işlemci ve anakart opsiyonları...