Ryzen 5 2600 RX 570 Bilgisayar birden kapandı

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Graphic Designer
• Ryzen 5 2600 (OC ile 4.0 GHz)
• masterliquid ml240l
• MSI RX 570 Armor 4G
• Asus TUF B450 plus gaming
• Gskill Ripjaws 8x2 3000 MHz
• Cougar turret v2 rgb kasadaki psu 750W

Oyun oynuyordum bilgisayarda ve birden kapandı sistem. Anakartımın ışıkları yanmaya devam etti. Güç düğmesine birkaç kez bastım bilgisayar tepki vermedi. Arkadan tuşu kapadım, 10 saniye sonra açtım ve tekrardan güç tuşuna bastım bilgisayar açıldı. Prime95 ile low ve medium testleri yaptım 15 dk boyunca ama kapanmadı. OCCT ile de power testi, ve diğer testleri de yaptım temiz. Sebebi ne olabilir? Minidump dosyasını paylaşıyorum buraya.

20.1.4 sürümünü yükledim. İleriki zamanlarda aynı sorunu yaşarsan tekrardan konu açarım. Teşekkürler hepinize ilginizden dolayı.
Aradan epey zaman geçmediği için buradan yazıyorum. LOL maç attım ''zafer'' kısmında pc kapandı. Sanki elektrikler kesilmiş gibi. Minidump dosyasının değiştirilme tarihine baktım Aralık ayının 13'ünü gösteriyor. Sanırım bu demek oluyor ki hatayı kaydetmemiş. Sürücüm en güncel sürümde. diğer oyunlarda hiç böyle bir şey olmamıştı. Genellikle LOL'de oluyor ve Radeon arayüzüne girince orada oyun ekleye bastım bir kere de bu şekilde ilk başta dondu ekran, fare hareket etmedi, klavye ve fare ışığı söndü ancak kasa fanları dönmeye devam etti. Ekran da siyah kaldı. Tekken oynadım aylarca, Witcher oynadım, render aldım hiç sorun yoktu ancak LOL'deki bir şey beni etkiliyor sanırım.

Son düzenleme:
Sanki elektrikler kesilmiş gibi.
Ekran kartına giden 8 pin kabloda Sleeve veya Riser kablolar kullanıyorsan çıkar, kullanmıyorsan PSU'dan gelen başka bir 8 pin kablo tak, ayrıca OCCT ile Power testi yapar mısın?

31 dakika dediğiniz testi yaptım herhangi bir kapanma olmadı. Ama testi bitirdikten sonra masaüstüne döndü ve ekran bir siyah oldu 2 saniye sonra geldi. Testten sonra böyle yapması doğal mıydı bilmiyorum. Tam ekranda testi yaptım belki ondandır. Fakat test esnasında bir sorun çıkmadı.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    189,8 KB · Görüntüleme: 30
Mavi dosyadan kastınız Minidump sanırsam. Bu arada bilgisayar aniden kapandığından dolayı minidump da oluşamıyor bence. Çünkü değiştirme tarihi eski resimde olduğu gibi. Yoksa her halükarda yazıyor mu?

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    13,9 KB · Görüntüleme: 52

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…