Ryzen 5 2600 RX 590 sistemde çift monitör kullanmak

CrawL2907

Centipat
Daha fazla  
İyi günler 4000-4500-5000₺ civarlarında bir sistem topladım, sistem;

İşlemci: AMD Ryzen 5 2600.

Anakart: ASUS Prime B450-PLUS.

Ekran kartı: Gigabyte Radeon RX590 8 GB.

RAM: XPG D41 CL16 8 GB.

PSU: Thermaltake 600W 80+

SSD: Samsung 860 Evo 250 GB.

HDD: Seagate 1 TB 7200RPM 64 MB.

Kasa: Powerboost VK-G3902.

Bunun yanında;

AOC 21’5 inç 1ms 75 HZ monitor almayı planlıyorum. Bir de boşta duran 18’5 inç 5ms 60 HZ VGA girişli bir monitor var. Çift ekran yapmaya kalksam yapılabilir mi? Ekran kartında VGA yok anakartta da yok. Dönüştürücü kullanmayı düşünüyorum.

Hem sistem için hem de monitorler için tavsiyeniz nedir?

İlk basta çift monitör yapsan herhangi bir sıkıntı olmaz. Mesela ben de öyle kullanyorum 75 Hz. 24 inç ana monitörüm var onun yanında da Casper VGA monitör var. Tabii aktif dönüstürücü kullanmak gerek. Ayrıca 24 inç monitör almanı tavsiye ederim.
Sistem genel olarak iyi duruyor. Ram'i 16 Gb. en az 3000 MHz almanı öneririm, biraz bütçeni zorla pisman olmayacaksın.

Çift monitör kullanacaksan aktif dönüştürücü ile kullanmanı tavsiye etmiyor. Aktif dönüştürücü özellikle hdmi to vga ekran kartını bozabiliyor bilgisayarın açılmamasını sağlayabiliyor. Deneyimleyerek öğrendim ne yazık ki.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı