Ryzen 5 2600 sistem siyah ekran sorunu

canberjg

Femtopat
Oyunlarda bir anda siyah ekran hatası alıyorum yani ekran gidiyor restart yapmadan duzelmiyor temiz kurulum yaptim. Yine aynı internet tarayıcısında da bir kere yaptı önce donma sonra siyah ekran oluyor RAM health check yaptım sorun yok tek yapmadigim clock hızını düşürmek, onu da bozarım diye korkuyorum hic dokunmadim, sizce ne yapmalıyım?

ASUS Prime B450M-K.
Ryzen 5 2600.
ASUS Dual RX580 8 GB.
2X Crucial Sport 8 GB RAM.
PSU Cooler Master Elite V3 600W.
1 TB HDD ve 250 GB Crucial SSD m mevcut on tarafta 3 adet ucuz fan :) arkada 1 egzoz.

Ekran karti MHz oyunlarda cok oynuyor ozellikle map gecislerinde 300'e kadar iniyor yukselinceye kadar asırı bir sekilde donma yapiyor.
Sıcaklık degerleri CPU ve GPU 60-70 derece arası geziyor. (Sistemim yaklasık 4 aylık)

Tesekkurler ama bu rehber ilk sorunla karsilastigimda bakip uygulamıstım sonra temiz kurulum yaptim devam edince 2 3 gundur bisi yoktu bugun yine cıktı ilk defa AMD aldim hayatımda hic ne NVIDIA'da sorun yasadim ne PS de ne Xbox'da hiçbir sorun yasamayinca insan sorun yasamıcagini zannediyor bu beni cok uzdu sadece siyah ekran da degil bu artik final bosu tabiri caizse gormezden gelemiyorum cunku bir anda bilgisayar gidiyor

Son düzenleme:
DDU programı kullanarak şu an yüklü olan sürücüyü kaldırıp bütün çıkan sürücüleri deneyin. Sürücü değişikliği de çözmez ise dediğim gibi Radeon Programı veya MSI Afterburner programı kullanarak dediğim ayarlamaları yapabilirsiniz. İlk başta Frekans Mhz değerini 100 değer düşürüp, güç limitini -10 yapıp deneyin. Yine çözüm olmaz ise bu ayarlara ek olarak undervolt işlemini deneyin. Bu hatanın net bir çözüm yöntemi olmadığı için bütün yöntemleri denemeniz gerekli. Ayrıca Radeon programında yaptığınız ayarların sıfırlanmaması için Windows ayarlarından hızlı başlatmayı kapatın.

peki deniyip bildiricem
Tamamdır ben konuyu takipteyim. Bir sonuç olursa yazarsınız. Yalnız başka bir konuda yazınızı gördüm. AMD ekran kartlarına çok güzel giydirmişsiniz. :D Bu tarz hataların hepsini yaşamış, çözmek için haftalarca uğraşmış birisi olarak ayrıca artık her bilgisayarı açtığımda inşallah hata vermez diyerek açtığım için fikirlerinize katılsam da maalesef bu tarz yazılar yazmanız forum içerisinde linç yemenize sebep olabilir. Ve inanın değmez yani. AMD markasını babasının malı gibi savunan fanboy kesimi uzaktan izlemek en iyisi.

Tamamdır ben konuyu takipteyim. Bir sonuç olursa yazarsınız. Yalnız başka bir konuda yazınızı gördüm. AMD ekran kartlarına çok güzel giydirmişsiniz. :D bu tarz hataların hepsini yaşamış, çözmek için haftalarca uğraşmış birisi olarak ayrıca artık her bilgisayarı açtığımda inşallah hata vermez diyerek açtığım için fikirlerinize katılsam da maalesef bu tarz yazılar yazmanız forum içerisinde linç yemenize sebep olabilir. Ve inanın değmez yani. AMD markasını babasının Mali gibi savunan fanboy kesimi uzaktan izlemek en iyisi.

Bende bilgisayardan tepki alamadığımda Yusuf Yusuf oluyorum sıkıldım artık.

Tamamdır ben konuyu takipteyim. Bir sonuç olursa yazarsınız. Yalnız başka bir konuda yazınızı gördüm. AMD ekran kartlarına çok güzel giydirmişsiniz. :D Bu tarz hataların hepsini yaşamış, çözmek için haftalarca uğraşmış birisi olarak ayrıca artık her bilgisayarı açtığımda inşallah hata vermez diyerek açtığım için fikirlerinize katılsam da maalesef bu tarz yazılar yazmanız forum içerisinde linç yemenize sebep olabilir. Ve inanın değmez yani. AMD markasını babasının malı gibi savunan fanboy kesimi uzaktan izlemek en iyisi.
ilk ve sondu cidden. format attim whql srum yukledim sadece , mhz ve guc u dediginiz degerlerde dusurdum suan oyunlar iniyor 2 gun deniyim bakiyim bilgilendiricem

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı