Ryzen 5 2600 sistem yükseltme

bllmtn

Hectopat
Ryzen 5 2600 3.4GHz
ASUS Prime A320M-C R2.0 AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
Sapphire RX590 Nitro+ Special Edition 8 GB GDDR5 256Bit
2x8 GB 3200 MHz DDR4 RAM

Monitör ASUS VG248QZ (şu anki fiyatı uygun geldi)
700W 80+ PSU

Burada üstünde hangi değişikliği yaparsam daha güzel olur? Herhangi bir yanlışım var mı? Uygun kasa önerilerinizi bekliyorum.

Anakartı B450 serisi bir anakartla değiştirseniz iyi olur. Yalnız PSU hangi marka, Çin malı PSU’ları tercih etmeyin sistemin kalbi PSU. Ekran kartı RX590 serisinin en iyi modellerinden, işlemci de onu rahatça besleyecek bir işlemci. Kasa olarak Corsair Spec Delta alabilirsiniz.

Anakart yükseltmesi için:

Güç kaynağı marka seçimi için:

Kasa tercihi için:

Son düzenleme:
Ben şu anakartı öneririm:

Hem daha ucuz, hem de 4 ram slotu var. Bir de Yukko üye olduğunuzda ufak bir indirim kuponu da veriyor diye biliyorum. Muhtemelen 500 TL'ye alınabilir.

Bütçe uygunsa ben de Micro ATX değil ATX anakart öneririm. MSI Tomahawk Max veya MSI B450 Gaming Plus Max olabilir.

Anakart olarak Asus Tuf B450 Pro Gaming alın şu sıralar fiyatı düşüyor çok güzel bir anakart dayanıklı.

Bunun dışında parçalar güzel RX590 falan sistem iyi. Sistemi 1 hareket ile çöp etmemek için HDD almıyorsun, gidip SSD alıyorsun 🙂 buna dikkat et. Kasa PSU önerisi yapılmış zaten.

High Power olsun, Dark olsun, Frisby olsun, Power Boost olsun, bu markaların güç kaynaklarını almayın. Hepsi birer saatli bomba. Bilindik markalardan şaşmayın derim. High Power'ın üzerine 50 lira fark vereceksiniz ama kafanız rahat olacak en azından:

Özellikle ilki 80+ Bronze sertifikalı, oldukça yüksek verimlilikli bir model.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı