Ryzen 5 2600 sistemde CS:GO FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

AzogTheDefiler

Hectopat
RAM
A-DATA XPG 8 GB
Ekran kartı
GTX 1650 SUPER
Anakart
ASUS PRİME B450M-K
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600
Öncelikle selamünaleyküm herkese iyi forumlar.

Counter-Strike: Global Offensive oyununda haritaların belirli bölgelerinde FPS düşmesi sorunu meydana geliyor. FPS 250-300 arası seyrederken aniden 130-200 seviyelerine düşüyor. BIOS, ekran kartı vs. güncellemelerim tam. Oyun içi ve bilgisayar performans ayarları yapılı. Oyun genel olarak 3.9 GHz'de çalışmakta ve oyunu 4:3 1280*960 çözünürlükte 165 Hz monitörde oynuyorum. Uzun zamandır bu sorunla karşı karşıyayım ve bir çözüm bulamadım ve en sonunda konu açmaya karar verdim ve desteklerinizi bekliyorum. Ayrıca şu anda FIFA 2021 ve Rise of the Tomb Raider oyunlarını oynuyorum ve böyle bir sorunla karşılaşmıyorum.

MSI Afterburner:
CPU kullanımı:%55-%56
CPU sıcaklığı: 50-55
GPU kullanımı: 50-55
GPU sıcaklığı: 45-40

Sistem özelliklerim:
- AMD Ryzen 5 2600 (3.4 GHz to 3.9 GHz)
- GTX 1650 Super.
- ASUS Prime B450M-K anakart.
- Kingston SA400M8240G SSD.

Son düzenleme:
Hangi ayarlarda oynuyorsunuz?
Haritanın belirli bölgelerinde ise bu normal duruyor. Yüklemesi çok bir yerde işlemciye yük binmesi ve FPS düşmesi normal.
Aynı şekilde ben de GTA V oynarken küçük mekanlara girdiğimde FPS düşüyor çünkü yükleme yapıyor.
Bir de 8 GB RAM az olmuş hocam. Ekleme yapmanızı öneririm farkını hissedersiniz.

Hangi ayarlarda oynuyorsunuz?
Oyunu 4:3 1280*960 çözünürlükte oynuyorum. Gelişmiş ayarlarda ise keskinliği yumuşatma 2x, Model/Doku detayı yüksek diğer ayarlar düşük oynuyorum.
Bir de 8 GB RAM az olmuş hocam
Evet farkındayım bilgisayarı alırken pek bilmiyordum sonradan öğrendim Ryzen işlemcilerde sanırım çift kanal ram daha performanslı oluyormuş fırsat olduğunda 8 gb daha ekleme yapacağım.
Haritanın belirli bölgelerinde ise bu normal duruyor.
GTA V oyununda ne kadar hissedilir bilemem fakat CS:GO gibi bir oyunda bu durum hayli sinir bozucu oluyor.

CS:GO'da ben de aynı şekildeyim hocam, arkadaşımda da öyle. Oyunun kendisi öyle diye düşünüyorum. 350 FPS görürken bir anda 120'lere inebiliyorum.

Uzun zamandır bu şekilde oynuyorum cidden çok can sıkmaya başladı. Geçenlerde bilgisayarı formatladığımda Driver Booster kullanmak gibi bir hata yapmıştım programı kullandıktan sonra 2 maç oyun yağ gibi akmaya başladı fakat daha sonra tekrar FPS droplar girmeye başladı.

Uzun zamandır bu şekilde oynuyorum cidden çok can sıkmaya başladı. Geçenlerde bilgisayarı formatladığımda Driver Booster kullanmak gibi bir hata yapmıştım programı kullandıktan sonra 2 maç oyun yağ gibi akmaya başladı fakat daha sonra tekrar FPS droplar girmeye başladı.
Bende de aynı. Sıcaklık sorunu da yok ama 2 3 maç düzgün oynuyorum, daha sonra drop girmeye başlıyor anlayamıyorum ben de...

Sistem özellikleri şu şekilde:
Asus Expedition 1060 6GB
Ryzen 5 2600 3.40 GHz
16(8x2)GB 3000MHz DDR4
Asus B350-F ROG Strix Gaming
Coolermaster Masterliquid ML240L
Dark Supernova RGB
WD 1 TB Blue 64MB 7200rpm
WD 120GB 540 MB-465 MB
High Power 600w +80 Bronze Certified

CS:GO 'da bu son güncellemeye kadar hiçbir problem yoktu. Ama son güncellemeden sonra sizin dediğiniz bu sorunu yaşamaya başladım. Özellikle CS:GO 'daki bomba kurma bölgelerine bakarken oyun sürekli dona dona ilerliyor. FPS 100 civarlarına düşüyor, normalde 300 vs. gezinirken. Hiçbir çözümü yok mu acaba?

Evet farkındayım bilgisayarı alırken pek bilmiyordum sonradan öğrendim Ryzen işlemcilerde sanırım çift kanal RAM daha performanslı oluyormuş fırsat olduğunda 8 GB daha ekleme yapacağım.

Burada belirttiğim gibi sisteme RAM'imin aynısından ekleme yaptım 8*2 oldu ve FPS droplarda gözle görülür bir azalma oldu. FPS droplar devam etmekle beraber oyun biraz daha oynanılabilir bir hale geldi. Fakat senin sistemin zaten çift kanalmış maalesef benim önerebileceğim bir şey yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı