Ryzen 5 2600 sistemde Escape from Tarkov FPS düşmesi

cem0104

Kilopat
Daha fazla  
4-5 saniye de bir oyun içinde de menüde de drop yiyorum ben bunu nasıl düzeltebilirim? Sistemimde şu şekilde:
INNO3D GTX 1660 Ti.
Ryzen 5 2600.
16 GB 3200MHz RAM.
B450M anakart.

Darboğaz olabilir mi?

Sanmıyorum hocam ama bu da bir ihtimal tabii

Sıcaklık değerlerini ve SSD modelini paylaşın.

İki SSD var biri Toshiba OCZ 480GB biri de kioxira 480 GB oyunda OCZ'ye kurulu
Ekran kartı sıcaklığı 65-73 civarı oluyor, işlemci ise 65-66 civarlarında dolaşıyor

Sıcaklık değerlerine bakın MSI Afterburner ile. Eğer işlemci ya da ekran kartı 85 üzerinde değilse Kaspersky ile taratın sistemi.
PVP sırasında stutter buna bir bakabilirsiniz Türkçe bir konu.

Düşük kullanım benim de gözüme çarptı inip inip çıkıyordu ve %35-%40 civarı kullanım oluyordu hatta %23 bile düşüyordu(Xbox Game Bar kullanıyorum) Kaspersky ile taratmayı deneyeceğim eğer sorunum düzelirse yazarım

İki SSD'de sorunlu Kaspersky ve Malwarebytes ile tarama yapın. Sonuç temiz ise sorun SSD kaynaklı.

Kaspersky kurarken mavi ekran aldim, şimdi de masaüstünde klavye ve mouse çalişmiyor format şart oldu gailba. İki SSD sorunlu dediniz de ben şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım kronik problemleri mi var biraz bahsedebilir misiniz?

Sıcaklık anlamında demiştim 85'i ama o da olabilir. Ekran kartı ve işlemci % kaç kullanılıyor?

CPU ve GPU sürekli inip düşüyordu(drop anlarinda) onun dışında %30 %50 civarlarinda dolasiyordu daha detayli bakarim ama dedigim gibi bilgisyarama şu anda erişemiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı