Ryzen 5 2600 stock fan overclock yapma

polatkargili

Kilopat
CPU: AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci
Soğutucu: Stock fan
PSU: Corsair CV650 650W 80+ Bronze PSU CP-9020211-EU
GPU: ASUS GeForce 750 Ti OC tek fanlı.
Anakart: MSI B450M Pro-VDH Max.

Ekran kartı yetersiz evet ama şimdilik mecburum. Normalde işlemcim 3.4GHz çalışıyordu. Ben BIOS'dan XMP'nin yanında işlemci overclock butonu vardı. Ona bastım işlemcim 3.85GHz oldu. Oyun oynarken 80 derecelerde geziyor. Sıkıntı çıkartır mı? Merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU: AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci
Soğutucu: Stock fan.
PSU: Corsair CV650 650W 80+ Bronze PSU CP-9020211-EU
GPU: ASUS GeForce 750 Ti OC tek fanlı.
Anakart: MSI B450M Pro-VDH Max.

Ekran kartı yetersiz evet ama şimdilik mecburum. Normalde işlemcim 3.4GHz çalışıyordu. Ben BIOS'dan XMP'nin yanında işlemci overclock butonu vardı. Ona bastım işlemcim 3.85GHz oldu. Oyun oynarken 80 derecelerde geziyor. Sıkıntı çıkartır mı? Merak ettim.

Eğer soğutmanız yetersizse overclock yapmayın diyoruz zaten. Keşke araştırsaydınız, 80 derece anormal değil oyun oynarken. Ama stok fan kulanıyorsanız ileride sorun yaratabilir.

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bu havalarda 80 derece stok fanlı bir işlemci için normal bir değer.

Bence yapmayın. Fazla ısınacaktır.

Peki OC yaptığınıza değdi mi? Merak ettim sadece, ben de aynı işlemciyi kullanıyorum da.

Need for Speed Payback'de medium ayarlarda 50-60 FPS alıyordum işlemciyi stock hızına çektim hâlâ aynı alıyorum :D ekran kartım yüzünden sanırsam. Onun dışında masaüstünde bir yavaşlık fark etmedim.

Need for Speed Payback'de medium ayarlarda 50-60 FPS alıyordum işlemciyi stock hızına çektim hâlâ aynı alıyorum :D ekran kartım yüzünden sanırsam. Onun dışında masaüstünde bir yavaşlık fark etmedim.

Evet ekran kartınız yüzünden. İşlemciyi 5GHz yapsanız bile 1 FPS artıramazsınız. R5 2600'ün yarısı güçte bir işlemci bile o ekran kartına fazla gelir. Isınmasıyla ve fazla güç tüketmesi ile kalır. Böyle işler yapmadan önce biraz araştırın veya konu açıp sorun 🤗

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı