Ryzen 5 2600 stok soğutucu ile overclock

VeyselYk

Hectopat
Herkese iyi forumlar.
Ryzen master programı ile işlemcimi 4.0 GHz hızına aldım voltaj değerini 1.35 yaptım. AIDA64 programı ile stres testi yaptığımda işlemci 2 dakika sonrasında 88 dereceden bir anda 94 derece oldu.
Siz değerli deneyimli arkadaşlar bu hızlara stok soğutucu ile çıkıyorlar. Benim yanlışım ne olabilir? Bu arada ilk deneyimim.
Xigmatek astro 650W 80Plus bilgisayar kasası,
ASUS TUF B450 PLUS GAMING anakart.
İşlemciyi zaten biliyorsunuz

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok soğutucusu ile core boost açınca bile yüksek sıcaklıklara çıkıyor. Başka bir soğutucu almanız lazım overclock için.

PBO'yu kapattın mi? Voltaj değeri sabitmiydi? Baktın mi? Bir de kasan neydi.
PBO nedir bilmiyorum hocam. İlk defa denedim ben pek bilgim yok ama öğrenmek istiyorum bu işe baya merak saldım. Türkçe kaynaklardan pek bilgi edinemedim.
Stok soğutucusu ile core boost açınca bile yüksek sıcaklıklara çıkıyor. Başka bir soğutucu almanız lazım overclock için.
Soğutu almayı düşünüyorum hocam zaten ama stok soğutucu ile yapanlar var izlediğim videolarda fakat konuşulanları anlamıyorum Türkçe olmadığı için sadece görüyorum Bu arada cooler master liquid ml240l almayı düşünüyorum ama en az 2ay sonra o yüzden en azından biraz olayı kapmak istiyorum.

PBO nedir bilmiyorum hocam. İlk defa denedim ben pek bilgim yok ama öğrenmek istiyorum bu işe baya merak saldım. Türkçe kaynaklardan pek bilgi edinemedim.
Dostum, overclocku programdan değilde, BIOS üzerinden yapmak daha mantikli. Asus anakart BIOS'una hakim olan bir arkadaş sana yardımcı olacaktır. Yapmadan önce, Precision Boost Overdrive'i (PBO) kapatıp. Voltajı auto yerine, manüel yap ve 1.320V ile 4.1 GHz'yi dene. Test için Prime95 Small FFTs kullan.

Son düzenleme:
Hocam şimdi PBO Disabled mi demek lazım. Manual dediğimde PPT limit, TCD limit, EDC limit çıkıyor karşıma.

Evet. AI Tweaker'e gel CPU Ratio kısmına gel ve 41.00 yap. CPU voltage yazan yeride autodan manuele al ve 1.320V yap kayıt et.
Hocam bu şekilde yaptım Aida64 ile test ederken ekran karardı. Reset attım sonra 4ghz 1.3V yaptım ve stres testinde sıcaklık 72 73 dereceden bir anda 82 83 oluyor sonra bu değer yavaş yavaş 75 dereceye iniyor fakat bir sonraki ani yükselişi bu sefer 88 derece falan oluyor. 92 dereceyi görünce durdurdum testi. Bu arada prime95 ile Aida64'deki gibi anlık değerleri göremedim ben programı bilmediğim için o yüzden Aida64 kullanmaya devam ettim.

Stress testinde çıkan sıcaklık değerleri, oyun ve normal kullanıma gore yüksek olur. Kasanız ne bilmiyorum. Onu mesh değilse, on tarafi çıkarın. Prime95 ile dedigim testi yapin. Sıcaklık değerini Aida64 ile takip edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…