Ryzen 5 2600 Termal Macun Kullanılmalı mı?

omertepe

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar. İki gün önce Ryzen 5 2600 işlemci aldım. Yaptığım araştırmalara göre stock fan termal macunlu bir şekilde geliyor. Bunun yerine ayrı bir termal macun almalıyım yoksa fandaki macun yeterli olur mu? Alırsam Noctua Nt-H1 almayı düşünüyorum aradaki fark ne kadar olur? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ryzen 2600Xi işlemci fanının altında ince tabaka hazır sürülmüş şekilde geliyor, muhtemeldir her bir işlemcisi için standart hale getirmişlerdir.

Aslında kendiniz kaliteli bir termal macun alsanız iyi olur. Bende R5 1500X var, stok fanla kullanıyorum. Sistemi topladıktan 9 ay sonra macunu yenilemek için soğutucuyu çıkarttığımda termal macunun kurumuş olduğunu gördüm. Yani stok olarak gelen macunun pek canı yok.

Kaliteli termal macun 6-7 derece fark eder ancak daha önemlisi uzun süre kurumaz. Daha sistemi toplarken kaliteli macun sürersen en az 2-3 sene kurumadan ve performans kaybı yaşamadan kullanırsın.

Noctua Nt-H1 termal macun nasıldır her yerde çok iyi ve kaliteli olduğu yazıyor, ülkemizde 70 TL gibi bir fiyatı var sizce hakkını verir mi ? Ve bu termal macun tek kullanımlık mı kaç kere yenileme işlemi yapabilirim bu ürünü alırsam ?

İş görüyor, fazla kötü değil ama bende CM MasterGel kullanınca 5-7 derece azaldı sıcaklık.
Peki ben bu işlemciyi aldığımda ilk montajda hali hazırda gelen macunu kazımalı mıyım yoksa hiç çıkarmadan aldığım macunu da sürsem olur mu ?

Silip sürmeniz gerek. Bende MasterGel'in kutusundan çıkan bez vardı onla sildim. Sonra da gene kutudan çıkan minik spatula ile ince bir tabaka olarak yaydım. Şu an stok soğutucu ile boşta 55-56 derecede kullanıyorum.

Silip sürmeniz gerek. Bende MasterGel'in kutusundan çıkan bez vardı onla sildim. Sonra da gene kutudan çıkan minik spatula ile ince bir tabaka olarak yaydım. Şu an stok soğutucu ile boşta 55-56 derecede kullanıyorum.
Boşta bu değer çok fazla değil mi ? Yani yük altında daha fazla olacaktır 70-80 lere dayandığı oldumu yüksek grafikli oyunlarda ?

Boşta bu değer çok fazla değil mi ? Yani yük altında daha fazla olacaktır 70-80 lere dayandığı oldumu yüksek grafikli oyunlarda ?
60-72 civarı oluyor. Stok soğutucu kullandığımdan böyle ve ben biraz kalın tabaka sürdüğümü düşünüyorum. Normalde kağıt kalınlığının yarısının biraz fazlası kadar olması gerek diye biliyorum.

Olabildiğince ince mi sürmeliyim ozaman ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…