Ryzen 5 2600 ve A320M S2H sistemde OC yapma

A320M S2H anakartım var. Bu anakartı alırken yanlış okumadıysam OC yapma özelliği yok diye biliyorum fakat işlemciyi BIOS ayarlarından OC yapabiliyorum. Normal şartlarda işlemci 3.4 GHz gözükürken 4.20 hatta 4.25 kadar çıkartıyorum ama voltaj ayarı yapmadan tabii ki de.

Sorum şu: OC yapıyorum yapmasına da BIOS'a 5 yazsam sistemde işlemci 5 GHz olarak gözüküyor. Acaba sistemsel hata mı var yoksa ciddi ciddi OC yapıyor mu? Oyun testlerinde kontrol ediyorum, sadece sıcaklık artıyor, başka hiçbir şey değiştiği yok. Yanlış bir şey mi yapıyorum?

Hocam BIOS'da öyle ayarı yapıyorsunuz fakat test ederseniz aslında OC olmadığını fark edersiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

A320M S2H anakartım var. Bu anakartı alırken yanlış okumadıysam OC yapma özelliği yok diye biliyorum fakat işlemciyi BIOS ayarlarından OC yapabiliyorum. Normal şartlarda işlemci 3.4 GHz gözükürken 4.20 hatta 4.25 kadar çıkartıyorum ama voltaj ayarı yapmadan tabii ki de.

Sorum şu: OC yapıyorum yapmasına da BIOS'a 5 yazsam sistemde işlemci 5 GHz olarak gözüküyor. Acaba sistemsel hata mı var yoksa ciddi ciddi OC yapıyor mu? Oyun testlerinde kontrol ediyorum, sadece sıcaklık artıyor, başka hiçbir şey değiştiği yok. Yanlış bir şey mi yapıyorum?

Oraya yazdığınız değerler sadece orada öyle gözüküyor performans alanında normal hızda çalışıyor.

Oraya yazdığınız değerler sadece orada öyle gözüküyor performans alanında normal hızda çalışıyor.

Evet benim demek istediğim de bu mesela sistemde ne yazdıysam o gözüküyor oyunlara giriyorum GPU kullanımı aynı akıcılık aynı FPS aynı ama sıcaklık değerleri yüksek mesela 65 iken 80 oluyor vs bunun gibi şeyler.

En basitinden Cinebench R20 açıp skorlara bakabilirsin yaptığın overclock cidden olmuş mu diye. :D
Geçen haftalarda da açıldı bu konuya benzer bir konu, adam A320 chipsetli anakartıyla Zen/Zen+/Zen 2 mimarili işlemcisine overclock yapabildiğini söylemişti, ama Cinebench'te stok hızındaki puanlardan bile düşük almıştı.
Deneyebilirsin istediğin gibi.
A320 chipsetli anakartlar ile Zen mimarili işlemcilere overclock yapamazsın, anca Zen(+)(2) mimarisi dışındaki Athlon X4, A-serisi APU'lara overclock yapabilirsin, o da anakart üreticisi BIOS'ta kısıtlama getirmediyse.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı