Ryzen 5 2600 ve Corsair 3000MHZ RAM Overclock Yapma

Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 **Msi GTX 1070Ti Gaming X** Team T-Force 4x8 3200MHz CL16** Asus Prime B450M-A II **BenQ XL2411 144Hz@1ms**
Meslek
Uçak Teknikeri
Selamun aleyküm. Ryzen 5 2600 işlemcim ve Corsair 8x2 Vengeance LPX RAM'im var. Anakartım ise Asus Prime B450M-K modeli. OC yaparken voltajları ayarlayayım mı? Yoksa olduğu gibi kalsın mı veya ayarlanacaksa kaç voltaja ayarlayayım? İşlemciyi de OC yapmak istiyorum, onu nasıl yapacağım? Bilgi verirseniz sevinirim. Bir de BIOS'ta D.O.C.P var, bunun anlamı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yapmak o kadar kolay iş değil hele RAM'e overclock yapıp stabiliteyi tutturmak hiç kolay değil. Neden overclock yapmak istiyorsunuz? Hiç bilginiz yoksa bence uğraşmayın derim. Alacağınız 3-5 FPS için bilgisayarı bozma riskine girmeyin. İlla voltaj değerleri istiyorsanız işlemcide 1.375V, RAM'de 1.4V'ı geçmeyin. Ama daha öncesinde overclockla ilgili detaylı araştırma yapın, ondan sonra yapmaya kalkın.

Overclock yapmak o kadar kolay iş değil hele RAM'e overclock yapıp stabiliteyi tutturmak hiç kolay değil. Neden overclock yapmak istiyorsunuz? Hiç bilginiz yoksa bence uğraşmayın derim. Alacağınız 3-5 FPS için bilgisayarı bozma riskine girmeyin. İlla voltaj değerleri istiyorsanız işlemcide 1.375V, RAM'de 1.4V'ı geçmeyin. Ama daha öncesinde overclockla ilgili detaylı araştırma yapın, ondan sonra yapmaya kalkın.
Yok şuan oyun için demiyorum. Sadece masaüstü uygulamalarını kullanıyorum arada takılma olduğu için yapmayı düşünmüştüm. Sağolun.

Selamun aleyküm. Ryzen 5 2600 işlemcim ve Corsair 8x2 Vengeance LPX RAM'im var. Anakartım ise Asus Prime B450M-K modeli. OC yaparken voltajları ayarlayayım mı? Yoksa olduğu gibi kalsın mı veya ayarlanacaksa kaç voltaja ayarlayayım? İşlemciyi de OC yapmak istiyorum, onu nasıl yapacağım? Bilgi verirseniz sevinirim. Bir de BIOS'ta D.O.C.P var, bunun anlamı nedir?
Dostum voltaj yükseltmene gerek yok. D.O.C.P dediği şey xmp. O ayarda profil seç sonra biosu kaydedip çık. Muhtemelen 3000 mhz çalışacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı