Çözüldü Ryzen 5 2600 ve GTX 1050 sistem oyunda takılma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zyt7841

Centipat
Sistem gereksinimleri bilgisayarımın çok altında olan oyunlarda bile anlık takılmalar oluyor. 60 FPS'le rahat bir şekilde oynarken bir saniyeden daha kısa bir süreliğine her şey donuyor ve FPS bir anlığına düşüyor. Darboğaz yapan güçsüz bir işlemcim vardı sırf onunla alakalı diye düşünüyordum. Yeni işlemci aldım daha nadir olsa da yine oluyor maalesef. RAM'la alakası yok diye tahmin ediyorum çünkü az RAM tüketen oyunlarda da oluyor. Bir türlü kurtulamadım şu olaydan nedeni nedir sistemde bir uyumsuzluk mu var acaba?
  • Anakart: ASRock A320M-DGS
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1050 2 GB
  • RAM: Adata 8 GB 2133 MHz DDR4
  • PSU: SilverStone ST50F-ES230 500W
  • Kasa: Dark N10
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Home
Not: BIOS, ekran kartı driverları güncel ve ısınma sorunu yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ryzene göre o ram frekansı çok düşük 2133 mhz yetersiz gelir diye düşünüyorum en az 3000 mhz tavisye edilir
Belirttiğim gibi RAM'lık bir sorun yok bence. Düşük RAM isteyen oyunlarda da oluyor.
Yazmayı unutmuşum, sorun bilgisayara format attıktan sonra çözüldü.
Sistem gereksinimleri bilgisayarımın çok altında olan oyunlarda bile anlık takılmalar oluyor. 60 FPS'le rahat bir şekilde oynarken bir saniyeden daha kısa bir süreliğine her şey donuyor ve FPS bir anlığına düşüyor. Darboğaz yapan güçsüz bir işlemcim vardı sırf onunla alakalı diye düşünüyordum. Yeni işlemci aldım daha nadir olsa da yine oluyor maalesef. RAM'la alakası yok diye tahmin ediyorum çünkü az RAM tüketen oyunlarda da oluyor. Bir türlü kurtulamadım şu olaydan nedeni nedir sistemde bir uyumsuzluk mu var acaba?
  • Anakart: ASRock A320M-DGS
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1050 2 GB
  • RAM: Adata 8 GB 2133 MHz DDR4
  • PSU: SilverStone ST50F-ES230 500W
  • Kasa: Dark N10
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Home
Not: BIOS, ekran kartı driverları güncel ve ısınma sorunu yok.
Ryzene göre o ram frekansı çok düşük 2133 mhz yetersiz gelir diye düşünüyorum en az 3000 mhz tavisye edilir

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı