Ryzen 5 2600 ve GTX 1070 sistem tavsiyesi

Kaan25

Megapat
Yer
Erzurum
Daha fazla  
Meslek
Turizm.
Arkadaşlar hayırlı akşamlar diliyorum öncelikle..

Aşağıdaki sistemi yarın almayı planlıyorum. Fakat ekran kartı konusunda tedirginim biraz. Galax GTX 1070 EX modeli yerine RX580, 590 veya 1660 Tİ önerirmisiniz? Hangisi daha performanslıdır? Sistemdeki ekran kartı GTX 1070 8GB 256 bit GDDR5, 1660 Ti ise 6GB 192 Bit GDDR6 bu değerler daha düşük değilmi 1070'e göre? Bütçem maximum 4500 - 4750 TL. Oyun amaçlı kullanım sağlayacağım. Sistem hakkındaki görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

AMD Ryzen ™ 5 2600 3.4GHz (Turbo 3.9GHz) 6 Core 12 Threads 19MB Cache AM4 İşlemci
Asrock B450M-HDV R4.0 Socket AM4, DDR4 3200MHz+ (OC), Ultra M.2, USB 3.1 Gen1, HDMI, DVI, VGA mATX
Samsung 860 EVO 250 GB SSD

Adata DDR4 8GB 3000MHz SINGLE XPG GAMMIX D10 RED Ram (AX4U300038G16-SRG)
Galax GeForce GTX1070 EX 8GB 256Bit GDDR5 Ekran Kartı (70NSH6DHL4XE)

Dark N5 3x12cm Mavi Led Fanlı, Full Temperli Cam Yan Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası
High Power 600W Simplicity 80+ Kırmızı Led Fanlı Güç Kaynağı

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet yanlış okumuşum fakat 1070 ti almak da aynı şekilde saçma. Oyun testlerini incelerseniz hemen hemen her yerde 2060 daha önde. Aynı zamanda daha uygun ve Rtx teknolojisine sahip.
Hocam attığım kartın fiyatı 2208 TL şu an ve üç fanlı model.
En ucuz RTX 2060lar ise 2500TL seviyesinde o da aero modelleri. 1070ti hali hazırda %6 ve daha üzeri şekilde daha performanslı bir kart 2060'dan 2060 performans konusunda 1070 ile bile bazı noktalarda denk hatta az farkla geride kaldığı oluyor. 2060'ın en büyük artısı yeni ve rtx teknolojisini barındırması ve muhtemelen ilerleyen süreçte de 1070 ve 1070ti'dan daha performanslı olabilme ihtimali fakat 2200Tl ye 1070ti yabana atılacak bir kart değil.

Beyfendi sizi bilmem lakin ben normalde en uygunu 3500 TL civarında başlayan bir karta 2200 TL vermem. Ne kadar güvenilir olduğuna dair kanıt sunulsa bile kesinlikle mantıklı gelmiyor. Hangisi daha iyi tartışmasına gelecek olursak bunu yapmamız saçma olur çünkü birbirine çok yakın kartlar. Fakat 2060 şu anda bütün oyun testlerinde 1070 ti kartının 8-12 FPS kadar önünde ve ileride bu değer artacak. Fakat bu, kartı kötü bir kart kesinlikle yapmaz. Ama özel sebepler olmadığı sürece almak mantıklı bir tercih olmaz.

Beyfendi sizi bilmem lakin ben normalde en uygunu 3500 TL civarında başlayan bir karta 2200 TL vermem. Ne kadar güvenilir olduğuna dair kanıt sunulsa bile kesinlikle mantıklı gelmiyor. Hangisi daha iyi tartışmasına gelecek olursak bunu yapmamız saçma olur çünkü birbirine çok yakın kartlar. Fakat 2060 şu anda bütün oyun testlerinde 1070 ti kartının 8-12 FPS kadar önünde ve ileride bu değer artacak. Fakat bu, kartı kötü bir kart kesinlikle yapmaz. Ama özel sebepler olmadığı sürece almak mantıklı bir tercih olmaz.
Ben zaten RTX 2060 daha iyi bir potansiyele sahip diyorum başka bir şey söylemiyorum fakat siteyi bilmiyor olmanız ve markadan haberdar olmamanız hiç bir siteyi dolandırıcı yapmaz. Fiyatlandırma noktasında da 3500 lira en ucuzu dediğiniz kartın en pahalı modelleri 3500 ve üzeri fiyata yani MSI gaming ve diğer markaların 3 fanlı modelleri bu şekilde. Sizin için yalnızca bu markalar söz konusu sanırım.

Markayı kötülemek veya siteye dolandırıcı etiketi yapıştırmak gibi bir niyetim yok, böyle bir algıya kapıldıysanız gerçekten özür dilerim. Ben sadece Vatan Bilgisayar tarzı marketlerin fiyatlarına baktığımda ve kartı zaten bildiğimden böyle bir fiyata güvenmeyeceğimi söyledim. Kimseye güvenme, alma, dolandırıcı onlar tarzı bir ifade kullanmıyorum. Ben güvenemem diyorum. Tabi ki başka arkadaşlar detaylı araştırmasını yapıp güvenip satın alabilirler çünkü bilmediğim bir marka ve site bu yüzden fetva vermem çok yanlış olur.

Arkadaşlar Vatan Bilgisayardan aşağıdaki topladığım sistemi almak istiyorum. Ekran kartı olarak 2060 mı alsam yoksa 1660 Tİ yeterlimidir ? Çok büyük fark olur mu iki ekran kartı arasında ?
Bütçem 5000 tl + bu sisteme monitör de almak istiyorum. Sistem hakkındaki düşüncelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Oyun ağırlıklı bir sistem olacak.

Adsız.jpg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı