Çözüldü Ryzen 5 2600 ve GTX 1660 Ti 6GB darboğaz

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

OguzhaanKose

Hectopat
Daha fazla  
Elimdeki parçaların tamamı yeni alınmış olmasına rağmen Windows 10 sistem kurulumu yapıp, kurulum yapıldıktan sonra Windows update ile en güncel sürüm olması için güncelleştirmesini çekiyorum. Fakat çok ciddi bir darboğaz ve donma problemi yaşıyorum. Sizce hatayı nerede yapıyor olabilirim? Daha önce bu sistemi toplayan bir arkadaşımız var mı? Çok teşekkürler...

Parçalarım;

Gigabyte B450M DS3H anakart
MSI GTX 1660 Ti 6GB GPU
Corsair 2x8 GB 3000MHz RAM
AMD Ryzen 5 2600 CPU
Samsung 860 Evo 240G ssd
500W PSU
RAMpage game case.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhabalar ;
İnternet ile alakalı problem yaşıyordum şu anda yanıtlıyorum sorularınızı arkadaşlar.

X-Power 500w 80+ güç kaynağım mevcut yalnız sistemde hiç O.C işlemi yapılmadı.

Tekrardan merhabalar;
Dediğiniz gibi anakartın ram desteğini araştırdım O.C ile 3200 mhz kadar destekliyor O.C'suz da 2933 mhz son destek hızı gösteriyor offical sitesinde.
SSD için haklı olabilirsiniz fakat kutusundan çıkartıp sisteme taktım ve işletim sistemi kurulumu yaptım belki fabrikadan geldiği haliyle bir arıza söz konusu olabilir.

Not: Sistem kurulumundan sonra bios update yaptım acaba o sıkıntı oluşturmuş olabilir mi?
@bios programı ile offical siteden indirip kurulum sağlanmıştır.
Günaydın arkadaşlar ;
Problem çözüldü. Kimin aklına gelebilirdi ki işletim sisteminden dolayı böyle bir sorun yaşayacağım.
Yeni sürüm işletim sistemi indirip 0 dan kurulum yapınca tekrardan sorun çözüldü.

İlgi ve yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum hepinize iyi forumlar diliyorum.
Anakartınız 3000Mhz RAM desteklemiyor. Sorun belki bundandır. Çok ince bir uyum sorunundan dolayı yapıyor olabilir. (Desteklemese sistem açılmaz mavi ekran verir diyebilirsiniz ama her zaman böyle olmuyor. Bu şekilde nadir durumlarda desteklenmeyen RAM çalışıyor ancak donmaya ya da FPS droplarına neden oluyor.)

İkinci olarak aklıma SSD arızası geliyor. Technopat üzerinde okuduğum bir yazıydı yanlış hatırlamıyorsam 30 adet yazma silme işleminden sonra SSD'lerin bozulabildiği ifade edilmiş. Belki.

Son olarak da PSU yeterli değil. Eğer Anakart - işlemci - GPU üzerinde overclock söz konusuysa, minimum 600W ya da 550W 80+ PSU gerekir diye biliyorum. Enerji sıkıntısı çeken sisteminiz donmaya ya da kasmaya sebebiyet verebilir.

Merhabalar ;
İnternet ile alakalı problem yaşıyordum şu anda yanıtlıyorum sorularınızı arkadaşlar.

X-Power 500w 80+ güç kaynağım mevcut yalnız sistemde hiç O.C işlemi yapılmadı.

Tekrardan merhabalar;
Dediğiniz gibi anakartın ram desteğini araştırdım O.C ile 3200 mhz kadar destekliyor O.C'suz da 2933 mhz son destek hızı gösteriyor offical sitesinde.
SSD için haklı olabilirsiniz fakat kutusundan çıkartıp sisteme taktım ve işletim sistemi kurulumu yaptım belki fabrikadan geldiği haliyle bir arıza söz konusu olabilir.

Not: Sistem kurulumundan sonra bios update yaptım acaba o sıkıntı oluşturmuş olabilir mi?
@bios programı ile offical siteden indirip kurulum sağlanmıştır.
Günaydın arkadaşlar ;
Problem çözüldü. Kimin aklına gelebilirdi ki işletim sisteminden dolayı böyle bir sorun yaşayacağım.
Yeni sürüm işletim sistemi indirip 0 dan kurulum yapınca tekrardan sorun çözüldü.

İlgi ve yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum hepinize iyi forumlar diliyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…