Ryzen 5 2600 ve GTX 1660 Ti Sistem Toplama

canbatdal

Hectopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisi
Merhaba arkadaşlar, kafama takılan ufak tefek birkaç şey var, yardımcı olursanız sevinirim.
  1. mATX anakaratı mid tower kasaya monte etmekte sorun yaşar mıyım?
  2. Ekran kartında boyut problemi taşır mıyım?
  3. mATX anakartta yaşayacağım bir dezavantaj olur mu?
  4. Seçtiğim parçalar hakkında ne düşünüyorsunuz?
  5. Bazı anakartlara ses kartı veya Wi-Fi için adaptör almamız gerekiyor bunlar hakkında bilgi edinemedim bilgilendirir misiniz, anakartlarla ilgili bu özellikleri nerede görebilirim?
Herkesin fikrini bekliyorum 🙂

375984

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk iki sorun için endişelenmeye gerek yok sıkıntı yaşamazsınız. MATX anakartların dezavantajları küçük ve parçaların birbirine yakın olmasıdır dolayısıyla herşey birbirine yakın olduğu için ısınmaya bir miktar katkısı olabilir. Dahili Wİ-Fİ bulunan anakartlar maalesef çok pahalı harici bir adaptör bulup kullanabilirsiniz. Sistem parçaları güzel güç kaynağını +80 olanı seçip ve anakartı MSI B450 gaming plus yaparsanız daha güzel olur.

Bir de şöyle bir problemim var, taksitli alacağım şimdi internetten sipariş verdiğimiz bilindik sitelerde misal 6200 liraya topluyorsam kasayı taksit ile 7000 liraya denk geliyor, daha bilindik (mavi simgeli) firmalarda bu fiyat farkı yok ama parça seçeneğim daha az ne düşünüyorsunuz bununla ilgili? Oraya yönelmeli miyim?

Dosya Ekleri

• 6578.PNG
    6578.PNG
    33,5 KB · Görüntüleme: 73
Mesela kast ettiğim sitede kendime uygun bir kasa bulamadım emin olamadım, tavsiye verebilir misinz? İsterseniz özelden daha rahat konuşabiliriz sizin için de uygunsa tabi :)

Hayır neden yasak olsun.
Hım bilmiyorum bu forumun kurallarını yeni kayıt oldum okuyordum sadece vatanbilgisayar SSD kasa Ram emin değilim kasa da az fan var mesela bir de ekran kartını listeden çıkarıp başka yerden mi sipariş versem diyorum ekran kartı 300 lira falan fark ediyor
Hayır neden yasak olsun.
Bilmiyordum, kasa SSD ve güç kaynağı emin değilim kasada az fan var harici almam gerekecek gibi bir de ekran kartını iptal edip dışarıdan mi alsam 300 lira falan fark ediyor

Sisteminiz gayet güzel. Fakat 1660Tİ yerine RX590 almanız daha mantıklı olacaktır. Bellekleri'de 16 GB yaparsanız tadından yenmez. Yani 1660Ti 590'a nazaran çok daha iyi fakat fiyatlandırması aşırı yüksek. Tabii ki bütçeniz varsa sisteminiz güzel.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı