Ryzen 5 2600 ve GTX 1660Ti GPU-CPU Kullanımı ve Anlık FPS Düşüşü

İnternet hızı online oyunlarda bir hayli önemli Dropları bu yüzden yiyor olabilirsin. Ayriyetten, hic bir oyunda V-Sync sabitleme hep değişkende kalsın. Yukarıda arkadaş uzun uzun yazmış bende okudum ve çok haklı. Canını da sıkma güzel kardeşim Ağ bağlantısını kapadıgında sorunla karşılaşmamışsın demek ki sistemde donanımsal bir problem yok. Müşterisi olduğun firmayı ara Fiber’e geçmeni öneririm internetten altyapı sorgula. Bir de ek olarak o kasanın hakkı 60Hz monitörden çok daha fazlası bütçe oluşturunca konuyu öne çıkar yardımcı olalım. İyi forumlar/

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ben de Viewsonic XG 2401 freesync monitörümde Gsync sorunsuz kullandım.
Gsync veya freesync FPS'yi sınırlamıyor. Vsync yapar o işi. Gsync ve Freesync aktif olunca çalışma aralığında kaç FPS geliyorsa monitöre, monitör o FPS ayarlıyor anlık.
İlgili makalelerden bu hususu bir araştırın derim:
Bu arada FPS fazla düşerse görüntüyü tekrar Freesync veya Gsync çalışma aralığına çıkarmak için LFC teknolojisi devreye girer. LFC bir monitörün Gsync sertifika alma şartıdır ve Freesync monitörlerde de görülebilir (Viewsonic XG 2401 gibi).
LFC açıklaması:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Eğer oyunda kare hızı limitleme özelliği varsa aktif edip LFC özellikli monitörde Freesync ve Gsync kullanırsan yırtılma ve takılma olmaz.

Son düzenleme:
Hocam şu koskoca yazının altına "artık Nvidia bu desteği verdi" deseymişsiniz yeterli olurmuş
Ayrıca *Not olarak* diye başlayan bölümün altında yazanların halen arkasındayım, orada yanlış bilgi olduğunu sanmıyorum. Bu özelliklerin (G-Sync ve FreeSync) bu işlemleri nasıl yaptığına bakarsanız, yani mühendislik açısından, demek istediğimi anlayacaksınızdır. Ayrıca ben bu özelliklerin FPS sınırlama gibi bir şey yaptığından bahsetmedim orada. Her ne sebeple olursa olsun, FPS<Hz olduğu durumlarda oyunun ayarlarını biraz kısıp FPS değerini arttırmanızı tavsiye ederim. Ayrıca, 144 Hz bir monitör varken elimin altında ister G ister Free Sync olsun fark etmez, o oyundan 100-120 FPS alıyor iseniz 144 Hz monitörün bir anlamı kalmıyor. Dediğim gibi, 144 Hz monitöre gelen görüntü 100 FPS ise o anlık olarak ekranınız 100 Hz oluyor bu Sync'den dolayı, ama 144 Hz monitörde 250 FPS alıyor iseniz hepsi aktarılıyor ve erkan ile yaşanan milisaniyelik sıkıntı anında G-Sync ve FreeSync devreye girerek oluşabilecek yırtılmayı önlüyor.

Ayrıca konu saptı iyice, adam ne sormuş biz neyi tartışıyoruz.

Son düzenleme:
Dediğin olay input lag. Gsync, Freesync, Vsync, Fastsync, kare hızı sınırlama olsun bunların hepsi input lag yapar:
Bu sonuçlara göre görüntüde yırtılma ve takılma olmadan en az gecikme yapan olasılık:
Oyundan kare hızı sınırlama yapmak, Gsync/freesync kullanmak, varsa LFC özellikli monitörle tabiki

Internet bağlantısı yokken de Ac Unity' de sorun yaşıyorum örnek olarak. Nasıl çözeceğimi bilmiyorum
Arkadaşlar sorunu bir türlü çözemiyorum. Kafayı yemek üzereyim yepyeni sistem ve ben hala kafam rahat bir şekilde oyun oynaamıyorum. Bulduğum her şeyi denedim ama çözüm yok. @Recep Baltaş lütfen yardımcı olun son umudum sizsiniz

Son düzenleme:
@Recep Baltaş bende aynı sorundan muzdarip durumdayım ve bir çok kişide öyle ne yaptıysam çözemedim yardımlarınızı bekliyoruz. Teşekkürler.

Psu nuz kaliteli değil o yüzden. Kaliteli PSU alın sorun çözülür. Anlık beslemeleri yapamıyor. Aynı model PSU ve aynı sorun bende de vardı. High Powerdan Seagete makaya geçip gold sertifikalı aldım. Sorunum çözüldü.

Araştırdığımda highpower hakkında genelde olumlu yorumlar yapılıyor. Yetmeme gibi bir durum da yok. 750w 80+ bir psu.
Arkadaşlar hala sorunu çözemedim. Önerilenlerden bios update'i de bugün yaptım ancak bir fark olmadi, lütfen yardımcı olur musunuz ?

Son düzenleme:
Ben burada konularda Ryzen 2600X 1660 Ti 1070 2060 gibi kartlara sıkıntı yaratıyor, drop yapıyor, bunun adı darboğazdır dediğimde AMD fanları beni topa tutmuştu. Bu konu onlara en büyük örnek olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
ben burda konularda ryzen 2600x 1660ti 1070 2060 gibi kartlara sıkıntı yaratıyor drop yapıyor bunun adı darboğazdır dediğimde amd fanları beni topa tutmuştu bu konu onlara en büyük örnek olsun
Bunun darboğazla ilgili olduğunu ben düşünmüyorum.Son 5700 XT incelemesini izlerseniz hem INTEL hem AMD sistemlerde gpu kullanımı düşüşü olduğunu görürsünüz ki bu darboğazla alakasız.Ben konunun farklı bir şey olduğunu düşünüyorum ancak hala sebebini bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…