time to abandon ship
Hectopat
- Makaleler
- 3
Evet biosu yeni güncelledim sorun devam etti, normalde ramlerim CL16, ama biosta ve CPU-Z'de 20 olarak görünüyor.Ramlerin çalışma hızı ile alaklı olarak, CL değerleri değişebilir. Bios güncel mi?
X.M.P Profillerinde sıkıntı olabilir yabancı kaynaklardan bir araştırma yap stabil CL16 değerlerine göre elle girdi sağla istersen.Evet biosu yeni güncelledim sorun devam etti, normalde ramlerim CL16, ama biosta ve CPU-Z'de 20 olarak görünüyor.
Nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok.X.M.P Profillerinde sıkıntı olabilir yabancı kaynaklardan bir araştırma yap stabil CL16 değerlerine göre elle girdi sağla istersen.
Nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok.
Merhaba, dediklerinizi uyguladım, raporu konuda paylaştım, bakabilir misiniz ?Sorun yazılımsal da olabilir, donanımsal da. Öncelikle Windows'u optimize etmekle başlayın.
Windows 10 Gereksiz Servis ve Hizmetlerden Kurtulun
Windows 8 ve 10 ile beraber geri bildirim, sistem hata döküm takibi, uygulama edinin benzeri bir sürü servis ve uygulama çalışmaktadır. Birçok kişi gündelik ve bilgisayarı oyun için yeni bir şey yapmadan kullandığından bu servisler sisteme etki ediyor ve performanslarını düşürebiliyor. Bu yüzden...www.technopat.net Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi
Merhabalar, Çoğu Technopat üyelerimizin de sıkıntı çektiği sistem yavaşlığı ve aralıklı donmalarla maruz kalanlar ve maruz kalmamak isteyenler için temel düzeyde bir yönerge hazırladım. Bu yönergedeki adımlar sonucunda bilgisiyarınızdaki gereksiz süprüntü dosyalar ve adware tarzındaki...www.technopat.net
Maksimum performansı almak için güç ayarlarını yapılandırın.
Rehber: Windows 10 "Ultimate Performance" Güç Modunu Etkinleştirme
Vietnamlı bir arkadaş Windows 10'un 1803 sürümünde böyle bir güç planı eklendiğini ve gizlendiğini söylemiş. Doğruluğunu denemek istedim ve gerçekten güç planlarına böyle bir plan eklemek mümkün. Hangi Windows sürümlerini desteklediği hakkında bir fikrim yok ama 1803 ve sonrasında çıkacak tüm...www.technopat.net
SSD'ye bakım yapın.
Rehber: SSD için yapılacak tüm ayarlar
Bu konuda SSD aygıtımızdan tam verim almak için ve bellek hücrelerinin daha az hasar görmesi için yapılması gereken ayarlara değineceğim. ● En iyi SSD deneyimini sunan Windows işletim sistemi Windows 10'dur. Mümkünse en son sürümde güncel kalın. ● BIOS'tan SATA modunu "AHCI" olarak seçin...www.technopat.net
Çözülmez ise son olarak rapor paylaşın.
Rehber: HijackThis Log Paylaşımı ve Çözümleri
Sisteminizde yaşadığınız performans düşüşü, kilitlenme, zararlı etkisi, uygulama hatalarından kaynaklanan sorunsalları analiz etmek ve performans iyileştirmesi, zararlı etkisini inaktif etmek için bize HijackThis yazılımı ile yaptığınız tarama Logunu burada paylaşmanız gerekmektedir...www.technopat.net
Yazılımsal bir sorun değil ise donanımsal bir sorun olabilir. Öncelikle BIOS'u sıfırlayın. Ardından BIOS menüsünde "Core Performance Boost" adlı ayarı bulmaya çalışın ve devre dışı bırakın. CPB, yük altında voltaj dalgalanmasına neden olarak FPS drop veya micro stutter yaratabilir. XMP'yi devre dışı bırakın. Hiçbiri işe yaramaz ise son olarak işlemci voltajını elinizle ayarlamayı deneyin.
3-4 oyunda yaşıyorum sorunu, ki bunlar da en çok oynadıklarım.Her oyunda mı oluyor belli oyunda mı ? Oyun optimizasyonu ile alakalı oluyor GPU CPU kullanımı. Optimizasyonu güzel olan oyunlarda deneyip görün GPU ve CPU kullanımını problem yazılımdan mı donanımdan mı veya oyundan mı olduğunu anlarsınız.
R5 1600 RTX 2060 kartımla bile Pubg de Yüksek ayarlarda 120-144 alıyorum ki pubg optimizasyonu leş bir oyun.
2600 ile darboğaz yapan diyen arkadaşa selamet diliyorum.
Bottleneck Calculator | PC Builds
We bring you a unique calculator for bottleneck and chokepoint problems in your computer. We will help you to choose most appropriate processor and graphic card for your PC. Our calculator offers you best solutions for reducing or removing bottleneck problems.pc-builds.com
Merhaba aynısını kullanıyorum, ancak çözüm olmadı.Merhaba umarım yardımcı olur. Bios dan ramlerdeki xmp ayarı açıksa kapatıp bir de öyle denermisin.
Tekrar merhaba, dediklerinizin hepsini uyguladım, stutter arttı diyebilirim..Sorun yazılımsal da olabilir, donanımsal da. Öncelikle Windows'u optimize etmekle başlayın.
Windows 10 Gereksiz Servis ve Hizmetlerden Kurtulun
Windows 8 ve 10 ile beraber geri bildirim, sistem hata döküm takibi, uygulama edinin benzeri bir sürü servis ve uygulama çalışmaktadır. Birçok kişi gündelik ve bilgisayarı oyun için yeni bir şey yapmadan kullandığından bu servisler sisteme etki ediyor ve performanslarını düşürebiliyor. Bu yüzden...www.technopat.net Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi
Merhabalar, Çoğu Technopat üyelerimizin de sıkıntı çektiği sistem yavaşlığı ve aralıklı donmalarla maruz kalanlar ve maruz kalmamak isteyenler için temel düzeyde bir yönerge hazırladım. Bu yönergedeki adımlar sonucunda bilgisiyarınızdaki gereksiz süprüntü dosyalar ve adware tarzındaki...www.technopat.net
Maksimum performansı almak için güç ayarlarını yapılandırın.
Rehber: Windows 10 "Ultimate Performance" Güç Modunu Etkinleştirme
Vietnamlı bir arkadaş Windows 10'un 1803 sürümünde böyle bir güç planı eklendiğini ve gizlendiğini söylemiş. Doğruluğunu denemek istedim ve gerçekten güç planlarına böyle bir plan eklemek mümkün. Hangi Windows sürümlerini desteklediği hakkında bir fikrim yok ama 1803 ve sonrasında çıkacak tüm...www.technopat.net
SSD'ye bakım yapın.
Rehber: SSD için yapılacak tüm ayarlar
Bu konuda SSD aygıtımızdan tam verim almak için ve bellek hücrelerinin daha az hasar görmesi için yapılması gereken ayarlara değineceğim. ● En iyi SSD deneyimini sunan Windows işletim sistemi Windows 10'dur. Mümkünse en son sürümde güncel kalın. ● BIOS'tan SATA modunu "AHCI" olarak seçin...www.technopat.net
Çözülmez ise son olarak rapor paylaşın.
Rehber: HijackThis Log Paylaşımı ve Çözümleri
Sisteminizde yaşadığınız performans düşüşü, kilitlenme, zararlı etkisi, uygulama hatalarından kaynaklanan sorunsalları analiz etmek ve performans iyileştirmesi, zararlı etkisini inaktif etmek için bize HijackThis yazılımı ile yaptığınız tarama Logunu burada paylaşmanız gerekmektedir...www.technopat.net
Yazılımsal bir sorun değil ise donanımsal bir sorun olabilir. Öncelikle BIOS'u sıfırlayın. Ardından BIOS menüsünde "Core Performance Boost" adlı ayarı bulmaya çalışın ve devre dışı bırakın. CPB, yük altında voltaj dalgalanmasına neden olarak FPS drop veya micro stutter yaratabilir. XMP'yi devre dışı bırakın. Hiçbiri işe yaramaz ise son olarak işlemci voltajını elinizle ayarlamayı deneyin.