Ryzen 5 2600 ve GTX 1660Ti tabanlı sistemde monitöre görüntü gelmeme sorunu

Öncelikle merhaba.

Bundan aylar önce yavaş yavaş, tek tek bilgisayar parçaları almaya başladım. Ve birkaç gün önce hepsini toplamış oldum, gerek forumlardan gerek youtube'dan oradan buradan ufak tefek araştırmalar ile elde ettiğim parçalar şunlar;
----
Kasa: Power Boost C013B 500W 3x120mm RGB Fanlı USB 3.0 Gaming Kasa

RAM: Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Fury Black DDR4 2400MHz CL15 Dual Kit RAM

Anakart: Gigabyte A320M-S2H AMD A320 Socket AM4 DDR4 3200Mhz(OC) DVI HDMI Gaming Anakart

İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 Socket AM4 3.9GHz 19MB Önbellek 65W

Ekran Kartı: MSI GeForce GTX1660Ti GAMING X 6GB GDDR6 192Bit Nvidia DX12 EkranKartı

HDD: Seagate Barracuda 1TB ST1000DM010 3.5" 7200RPM SATA3.0 NCQ 64MB 210MB/s Sabit Disk

Monitör: ASUS 21.5" VP228H 1ms Full HD HDMI Gaming Monitör
----
Bunların birbirine uyumluluğunu ufaktan, göz ucuyla inceledim ve ters bir şey görmedim. Fakat dün bilgisayarı kurup çalıştırdığımda ne yaptıysam ne ettiysem bir türlü monitöre görüntüyü sağlayamadım. HDMI, DVI, VGA kablolarını tek tek takıp denedim olmadı ekran kartını çıkarıp denedim olmadı. BIOS pilini çıkarıp birkaç dakika bekleyip tekrar yerine yerleştirdim, RAM'leri çıkarıp taktım slotlarını falan değiştim, ne yaptım ne ettim bir türlü görüntüyü sağlayamadım. Ayrıca ne anakarttaki ne de kasadaki USB portlarından güç alamadım. Klavye ve mouse takmama rağmen çalışmadı. Acaba anakartım A320m, BIOS sürümü eski güncellenmesi gerek diye mi görüntüyü sağlayamıyorum yoksa başka bir sebepten ötürü müdür? Ayrıca BIOS'un güncellenmesi gerek olsa bile nasıl güncelleyeceğim? Elimde herhangi bir 1. nesil ryzen işlemci veya başka bir bilgisayar yok. Ve bu USB'lerden neden enerji alamıyorum? Yeni anakart mı almalıyım veya hangi anakartı almalıyım?

Yaşadığım memleket küçük ve geride bir memleket olduğu için burada güvenilir, adam akıllı bilgisayarcı bulmak zor ayrıca malesef bayii bile yok. Resmen hayal kırıklığı yaşıyorum. Her türlü fikriniz/yardımınız benim için çok değerli ve önemli. Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
A320M anakart BIOS güncellenmeden 2. nesil işlemci çalıştırmaz 1. nesil bir ryzen ile bios güncellemesi yapmanız gerekiyor
Anakartı aldığınız yere gönderip bios güncellemesi yapılmasını isteyebilirsiniz yada satıp üstüne bir miktar daha koyup b450m çip anakart alabilirsiniz

Kasa ve güç kaynağı tartışmaya açık olsa da pek tavsiye edilmeyen bir marka konumuzun dışında olsa da belirtmek istedim. Keşke biraz daha dişinizi sıkıp b450 bir anakart alsaydınız fiyat farkları çok olmuyor. Şimdi uğraş dur satıcı firma ve servis ile.

A320M anakart BIOS güncellenmeden 2. nesil işlemci çalıştırmaz 1. nesil bir ryzen ile bios güncellemesi yapmanız gerekiyor
Anakartı aldığınız yere gönderip bios güncellemesi yapılmasını isteyebilirsiniz yada satıp üstüne bir miktar daha koyup b450m çip anakart alabilirsiniz
Ryzen 3 1300 serisi bir islemci bulabilirseniz takın açılacaktır sistem.. Sizin yapmanız gereken mesela bios sürümünüz 1 diyelim. 4 adet bios güncellemesi gelmiş diyelim. Sırasıyla 2,3,4 şeklinde güncelleyin. Daha sonra Ryzen 5 2600 yani 2.nesil işlemcileri kullanabilirsin. Herhangi orta düzey bir kafe bile yardımcı olur.

Anakartı aldığım yere gönderme olasılığı düşük ihtimal şuan. Eğer burada bios işlemini halledemezsem yeni bir anakart almak durumunda kalacağım. Max 600₺ lik bir anakart öneriniz var mıdır?
Kasa ve güç kaynağı tartışmaya açık olsa da pek tavsiye edilmeyen bir marka konumuzun dışında olsa da belirtmek istedim. Keşke biraz daha dişinizi sıkıp b450 bir anakart alsaydınız fiyat farkları çok olmuyor. Şimdi uğraş dur satıcı firma ve servis ile.

Evet haklısınız, az daha sabretsem daha uyguna fiyata daha iyisini toparlayabilirdim ama beklemek istemediğim için erken davrandım. Bios yükseltme yapamazsam yeni bir anakart alacağım. Öneriniz var mıdır?
Ryzen 3 1300 serisi bir islemci bulabilirseniz takın açılacaktır sistem.. Sizin yapmanız gereken mesela bios sürümünüz 1 diyelim. 4 adet bios güncellemesi gelmiş diyelim. Sırasıyla 2,3,4 şeklinde güncelleyin. Daha sonra Ryzen 5 2600 yani 2.nesil işlemcileri kullanabilirsin. Herhangi orta düzey bir kafe bile yardımcı olur.

En son çıkan bios sürümünü tek seferde yüklesem olmuyor mu? İlla sırasında göre tek tek mi yüklemem gerek?

Orta bütçede ve fiyat kalite konusuna göre onerecegim anakart. AsRock B450M HDV R.V 4.0 modeli olacaktır. B450M modellerinden en uygun fiyata olan markadır.
Anakartı aldığım yere gönderme olasılığı düşük ihtimal şuan. Eğer burada bios işlemini halledemezsem yeni bir anakart almak durumunda kalacağım. Max 600₺ lik bir anakart öneriniz var mıdır?

Evet haklısınız, az daha sabretsem daha uyguna fiyata daha iyisini toparlayabilirdim ama beklemek istemediğim için erken davrandım. Bios yükseltme yapamazsam yeni bir anakart alacağım. Öneriniz var mıdır?

Daha sağlıklı olması açısından evet. Bir kaç yerde okuduğum yazılara göre. Mesela 2.guncelleme bir özellik geliyor. 3.Guncellemede yeni bir özellik daha geliyor ama 2.guncellemede ki özellik içinde olmuyor. Anlatabildim umarim

En son çıkan bios sürümünü tek seferde yüklesem olmuyor mu? İlla sırasında göre tek tek mi yüklemem gerek?

Daha sağlıklı olması açısından evet. Bir kaç yerde okuduğum yazılara göre. Mesela 2.guncelleme bir özellik geliyor. 3.Guncellemede yeni bir özellik daha geliyor ama 2.guncellemede ki özellik içinde olmuyor. Anlatabildim umarim
Anladım çok teşekkür ederim, bunu dikkate alacağım.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Son olarak, bu ve bunun gibi diğer b450/m anakartlarda bios güncellemesi istemiyor öyle değil mi? Birde onlarla uğraşmayalım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı