Ryzen 5 2600 ve MSI B350M Sistemin Açılmaması

• Konuyu başlatan MTT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 5.961
Hocam internetten siparişi verdim anakartı.
Direkt montajladım. BIOS ekranına giriş bile yapamıyorum.
Fabrika çıkışlı BIOS sürümüdür muhtemelen. Fabrika çıkışlı ise 2. nesil Ryzen işlemcilerde çalışmaz.

Zaten BIOS güncellemesi yapmak için 1. nesil Ryzen ile görüntü alıp, güncellemek lazım. Ya aldığınız yere geri gerip BIOS güncellemesi yaptırtın ya da çevrenizde 1. nesil Ryzen işlemcisi olan birisi var ise ona yaptırtın.

Aldığın yer ile iletişime geçip anakartın güncelleme işleminin yapılmasını talep geçebilirsin. Bulunduğun yerde MSI teknik servis varsa oraya da gidebilirsin. Veya elinde 1. nesil ryzen işlemcisi olan birinden yardım alabilirsin.

Aldığın yer ile iletişime geçip anakartın güncelleme işleminin yapılmasını talep geçebilirsin. Bulunduğun yerde MSI teknik servis varsa oraya da gidebilirsin. Veya elinde 1. nesil ryzen işlemcisi olan birinden yardım alabilirsin.

Hocam 1. Nesil Ryzen işlemci takmadan ve bios ekranına girmeden güncelleyemezmiyim.
Recep Baltaş’ın bu konu ile ilgili bir yazısını okumuştum ama hatırlayamadım.

Bilgisayar prize takılı ve güç kaynağının anahtarı da açık olsun. PC kapalı olsun ama.

USB belleği FAT32 dosya sistemi ile biçimlendir.
Buradan 1403 sürüm BIOS'u indir.
BIOS dosyasının adını C5FZ olarak değiştir. Uzantısı ile birlikte dosya adı şöyle olmalı: C5FZ.CAP
Dosyayı tek başına USB bellğe at.
Belleği bilgisayarın arkasındaki beyaz USB portuna tak.
Şimdi ROG Connect tuşuna ışık yanıp sönmeye başlayıncaya kadar basılı tut. Işık yanıp sönmeye başlayınca elini çek.
Işık sönme işlemi bitince bilgisayarı normal bir şekilde aç. Açılmazsa 1503 BIOS dosyası ile işlemi tekrarla.

Recep Baltaş’ın yazısıdır.
Bunun ile yapamazmıyım acaba.
Malum bugün pazar dedim bilgisiyarı açık keyfime bakım çok sinirim bozuldu ya.

Hocam 1. Nesil Ryzen işlemci takmadan ve bios ekranına girmeden güncelleyemezmiyim.
Recep Baltaş’ın bu konu ile ilgili bir yazısını okumuştum ama hatırlayamadım.

Aynı sorun bende de mevcut olduğu için bilmekteyim. :) 2. nesil işlemci ile güncelleme yapılamıyor çünkü anakart 2. nesli şuan görmüyor. Görebilmesi için 1. nesil ihtiyacı duyuyor.
Bilgisayar prize takılı ve güç kaynağının anahtarı da açık olsun. PC kapalı olsun ama.

USB belleği FAT32 dosya sistemi ile biçimlendir.
Buradan 1403 sürüm BIOS'u indir.
BIOS dosyasının adını C5FZ olarak değiştir. Uzantısı ile birlikte dosya adı şöyle olmalı: C5FZ.CAP
Dosyayı tek başına USB bellğe at.
Belleği bilgisayarın arkasındaki beyaz USB portuna tak.
Şimdi ROG Connect tuşuna ışık yanıp sönmeye başlayıncaya kadar basılı tut. Işık yanıp sönmeye başlayınca elini çek.
Işık sönme işlemi bitince bilgisayarı normal bir şekilde aç. Açılmazsa 1503 BIOS dosyası ile işlemi tekrarla.

Recep Baltaş’ın yazısıdır.
Bunun ile yapamazmıyım acaba.
Malum bugün pazar dedim bilgisiyarı açık keyfime bakım çok sinirim bozuldu ya.

İlgili linki atabilirsen daha ayrıntılı konuşabiliriz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı