Ryzen 5 2600 ve RTX 2060 Düşük GPU Kullanımı Problemi

'' Ekran kartının %50'yi geçmemesi iyi bir şey. %100 kullansın daha fazla FPS versin diyorsan yanlış düşünce '' demek aslında yanlış bir düşünce. Flash playerde Mario oynamıyorsun GTA 5 diyor adam. 2060 o oyunda % 50 güçle çalışacak kadar güçlü bir kart değil, bir sorun var burda. Nvidia ayarlarından masa üstünden birşeyleri değiştirmen sürücü kontrolü yapman gerekiyor gibi? Oyun ayarların maximumda mı?
Evet maksimumda.
Yanlız burda GTA'yı çok büyütenler olmuş. O kart çok rahat taşıyor o oyunu. Baktığınız zaman testlerde de keza daima GPU %100 de çalışmıyor. Bence bir sorun yok.
Teşekkürler.. Zaten kartta sıkıntı olsa csgo'da 400 fps alabileceğimi sanmıyorum.
Senin donanım bilgin 0 değil -90324879 IQ.

Ekran kartı kullanımını arttırmak için ya grafik, çözünürlük arttırılması lazım ya da işlemci yükseltilmesi lazım. Monitörün 768p filan herhalde GTA'da %50 kullanım ilginç geldi.
1080p Full HD 60hz. 144'e bu ay sonu gibi geçmeyi düşünüyorum. Konudan bağımsız gerçi.

Moderatör yanlış bilgilendirme diye etiketi koymuş zaten yazdığın yoruma :d çokta bizim bişey yazmamıza gerek kalmadı bence?
Yanlış bilgilendirme veren moderatörlerin de öğrenmesi gereken bir takım şeyler var demek ki. Siz ne bilgisayardan anlıyorsunuz ne de ekran kartından.

Senin donanım bilgin 0 değil -90324879 IQ.

Ekran kartı kullanımını arttırmak için ya grafik, çözünürlük arttırılması lazım ya da işlemci yükseltilmesi lazım. Monitörün 768p filan herhalde GTA'da %50 kullanım ilginç geldi.
1080p çözünürlükte MSAA hariç ultra'da oynuyorum. Sizin de bu konulara girmenizi önermiyorum.
Malum tek yapabildiğiniz çamur atmak, dalga geçmek.

Moderatör arkadaşlar neden dalga geçenlere bir şey demiyor, çözemedim doğrusu.
Yanlız burda GTA'yı çok büyütenler olmuş. O kart çok rahat taşıyor o oyunu. Baktığınız zaman testlerde de keza daima GPU %100 de çalışmıyor. Bence bir sorun yok.
Doğru olan da bu şekilde, ekran kartının tam yükte çalışması darboğaz'ın bir belirtisi, Ryzen 5 2600, onu kolayca besleyebilen bir CPU. Ancak arkadaşlar biraz sorunlu.

Yanlış bilgilendirme veren moderatörlerin de öğrenmesi gereken bir takım şeyler var demek ki. Siz ne bilgisayardan anlıyorsunuz ne de ekran kartından.

1080p çözünürlükte MSAA hariç ultra'da oynuyorum. Sizin de bu konulara girmenizi önermiyorum.
Malum tek yapabildiğiniz çamur atmak, dalga geçmek.

Moderatör arkadaşlar neden dalga geçenlere bir şey demiyor, çözemedim doğrusu.

Doğru olan da bu şekilde, ekran kartının tam yükte çalışması darboğaz'ın bir belirtisi, Ryzen 5 2600, onu kolayca besleyebilen bir CPU. Ancak arkadaşlar biraz sorunlu.
Sorunu çözdüm. Her şeyi ultraya alınca çözüldü. %89'larda falan dolaşıyor teşekkür ederim.

''Ekran kartının %50'yi geçmemesi iyi bir şey'' , bu cümleyi yazıyorsun birde tartışma çıkarmaya çalışıyorsun. Neyse uzatmaya gerek yok neyin ne olduğu belli, yazmayacağım.

@erayselim Ekran kartının tam yükte çalışması darboğaz belirtisi değildir. Darboğaz fps arttıkça artar, fps azaldıkça azalır. Arkadaş son mesajında ayarları ultraya çektiğinde ekran kartı kullanımının arttığını ve sorunun çözüldüğünü söylemiş. Darboğaz yaşayanlara ilk önerilen şey, ayarları olabildiğince arttırıp oyna ve daha sonra darboğaza sebep olan bileşenden ( çoğunlukla işlemcidir ) kurtul. Benim tek anlamadığım nokta R5 2600 nasıl oluyor da rtx 2060 ' ı besleyemiyor. Söylediklerimde yanılıyorsam biri aydınlatabilir mi?

Son düzenleme:
@erayselim Ekran kartının tam yükte çalışması darboğaz belirtisi değildir. Darboğaz fps arttıkça artar, fps azaldıkça azalır. Arkadaş son mesajında ayarları ultraya çektiğinde ekran kartı kullanımının arttığını ve sorunun çözüldüğünü söylemiş. Darboğaz yaşayanlara ilk önerilen şey, ayarları olabildiğince arttırıp oyna ve daha sonra darboğaza sebep olan bileşenden ( çoğunlukla işlemcidir ) kurtul. Benim tek anlamadığım nokta R5 2600 nasıl oluyor da rtx 2060 ' ı besleyemiyor. Söylediklerimde yanılıyorsam biri aydınlatabilir mi?
Konu sahibi'nin işlemci kullanımını yazmadığını görebiliyorsun, belki işlemci %10 kullanıyor, belki %50 kullanıyor. O işlemci, o ekran kartını, o oyunda oldukça rahat taşıyabildiği için bir sorun olmadığını belirttim ve üstüme gereksiz yere geldiniz.
Hala saçma yorum yapanlar, donanım'dan anlamayanlar üstüme geliyor :)

Konu sahibi'nin işlemci kullanımını yazmadığını görebiliyorsun, belki işlemci %10 kullanıyor, belki %50 kullanıyor. O işlemci, o ekran kartını, o oyunda oldukça rahat taşıyabildiği için bir sorun olmadığını belirttim ve üstüme gereksiz yere geldiniz.
Hala saçma yorum yapanlar, donanım'dan anlamayanlar üstüme geliyor :)
%50 civarındaydı işlemci kullanımı. Sorunu çözdüm zaten sıkıntı yok. :) MSAA falan açtığımda çözüldü.

Konu biraz eski ama aynı sorun bende de vardı. İşlemci kullanımı 20 30'larda ekran kartı kullanımı 30 40 lardaydı. NVIDIA denetim masasından görüntü ayarlarından kalite olarak belirledim. Şu anda sabit 98 GPU kullanımı var ama FPS 70 80'lerde Ultra ayarlarda.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı