Ryzen 5 2600 ve RX 580 sistem kapanma sorunu

Öncelikle iyi günler. Ben efe furkan asrav. Bilgisayarım dün CS:GO oynarken oyun ortasında sebepsizce kapandı. Bilgisayarı tekrar açtım ve oynamaya devam ettim 3-4 saat sonra sebepsizce tekrar kapandı. PC bileşenlerim Ryzen 5 2600 Wraith Max cooler 16 GB RAM 3000 MHz PSU 80+ 600 Watt ekran kartım RX 580 8 GB. Oyunlarda performans düşüklüğü yaşamıyorum PC mi daha geçen temizledim (bu olaydan önce).Bugün sabah arkadaşlarla CS:GO oynarken durduk yere tekrar kapandı ben PC'yi tekrar açtım 10 dk sonra tekrar kapandı. Bu sefer önceden bilgisayarımda O.C Engine açmıştım ondan dolayı işlemcinin fazla yükü kaldıramaması ısınması gibi sebepleri düşünmeye başladım ardından bilgisayarın yanınaki kapağı söktüm. (Kasam Thermaltake V200 hava alabilen bir kasa) ardından 5 saat kadar hiç sıkıntısız çalıştı ve tekrar kapandı. 30 dk kadar Prime 95 adlı program ile RAM'lere ve işlemciye yük biniriyorum ve bilgisayarım halen kapanmadı. Bilgisayarı İtopya'dan satın aldım ilk aldığımda SSD kablosunu tam takmadıkları için PC sürekli kendini yeniden başlatıyor bir türlü Windows'u kuramıyordum şimdi iç bileşenleri kontrol ettim RAM'leri tekrar çıkarttıp taktım. Yardımcı olursanız sevinirim ekstra bilgi isterseniz yazarım fotoğrafta ekleyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kapanması şöyle mi oluyor:
1) Ekran ve ses gidiyor.
2)USB gidiyor.
3) Kasa çalışmaya devam ediyor.

MSI afterburner programını indir ve oyun içindeki sıcaklıklarına dikkat et. Afterburner programını internet de nasıl kullancağın konusunda videolar bulabilirsin. Sıcaklıkların 90 derece üstüne çıkmaması lazım genel olarak.

Zaten çıkmıyor.
Sorunu çözdüm çok güzel bir virüs indirmişim 12 sanal çekirdekten birini çitleyen ve bilgisayarın ayarlarını bile açtırmayan. Format attım düzeldi şimdilik bir sıkıntı yok. Herkese teşekkür ederim.

1) Ekran ve ses gidiyor.
2)USB gidiyor.

1) Ekran ve ses gidiyor.
2)USB gidiyor.

Hocam bende aynı dediğiniz şekilde sorun oluyor uzun zamandır. Sorun PSU'da sanıyordum 1 ay önce 750W 80+ Gold PSU yandı şimdi Corsair 650W 80+ PSU var yine aynı sorunu yaşıyorum PC bir anda donuyor mouse vs. oynatılmıyor sonra ekran gidiyor ama kasa çalışmaya devam ediyor ekran kartının ışığı yanıp sönüyor sorun ne olabilir?

Burda problem ekran kartında çoğu kisi rx serisinde bu problemi yaşıyor ve nasıl çözülüyor hiç bilmiyorum. Kendimce çözüm yolları aradım denedim onları seninle paylaşayım.

Genel olarak problem karta yük bindikten sonra kendini korumaya alıyor. Ben tek ekran kullanırken pek kapanmalar yaşamıyordum iki ekran kullanınca sanırım fazla yük biniyor karta ve kendini kapatıyor.

1) Radeondan oyun modu veya esport moduna geçir pcyi.
2) Eğer ekran ile monitör arasında aktif dönüştürücü (vga to hdmi gibi) kullaniyorsan o da problem çıkarabilir.
3)Normal kullanımda iki ekran kullanabilirsin ama oyun oynarken tek ekrana düşür(windows + p tuşundan sadece bilgisayar ekrani yap yan ekrani kapatman da bir işe yaramıyor)

Kartı undervolt yapmayı da düşünüyorum çok yük binmemesi acısından kapanmasın diye. Şimdilik bu aşamadayım.

Teşekkürler yanıtınız için, aktif olarak HDMI to VGA kullanıyorum tek monitor ama çok saçma anlarda oluyor bu olay, parçalara zarar gelecek diye korkuyorum. Elden cikarsammi sorusu var ama bu devirde iyi fiyata RX580 satmak zor üstüne yenisini almak dahada zor.

Kendimde çözümü böyle buldum.

Dönüştürücü kullanırken dönüştürücü bir miktar karttan akım çeker. Kartınız yüke binince normalden fazla güç tüketeceğinden kendini korumaya alır. Radeon uygulamasından güç limiti yüzdesini %20lere çekip deneyebilir misiniz kapanırsa isterseniz direkt 50 den başlayın yavaş yavaş arttırın. Bu kartınızı tam performans kullanımını engeller fakat kapanmaz pcniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…