Ryzen 5 2600 ve RX 590 sistem oyunda donuyor

cihankumru

Kilopat
  • -AMD Ryzen 5 2600
  • - Asus TUF B450 plus gaming
  • - Corsair MP510 240 GB
  • -GSKILL 8GB Ripjaws DDR4 3000MHz CL16 Single Kit RAM
  • - Sapphire RX590 Nitro Special Edition
  • - Cooler Master MasterWatt Lite 600W 80 Plus Aktif PFC 120mm Fanlı PSU
  • - Power Boost Elegance Serisi VK-G1007R USB 3.0 Temperli Cam Panel Gaming Kasa (PSU Yok)

Daha alalı 1 hafta olmadı. İlk olarak Apex oynarken bir anda donma ve ardından ekranda sinyal yok diye yazı çıkmasıyla başladı. Bilgisayar çalışıyor ama ekranda bir şey yok. Num lock tuşuna bastığımda klavyede ışık yanmıyordu. Ben de bir Benchmark testi yapayım bakalım dedim çünkü işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları 80 derecede seyrediyordu ama yüksüz durumda 39-42 derece arasında geziyor.
Bunda bir sıkıntı yok.

Benchmark testinde 2 dk boyunca çalıştırdım, kullandığım program AIDA64 Extreme. 2 dakika sonrasında yine aynı şey oldu. Ekranda sinyal yok ama kasa olduğu gibi çalışıyor, altta oyunda yarım saatlik bir oynayıştan sonra screenshot bir de AIDA64 sistem raporu mevcuttur. Sebebi ne bu durumun, güç kaynağı mı yetersiz kalıyor? Ya da ekran kartım mı kendini soğutamıyor? Her şeyim güncel. BIOS, ekran kartı vs. 1 saat oyun oynadıktan sonra kasa alev gibi oluyor elimle dokunamıyorum bazen ama sıcaklık 80 küsur yazıyor. Lakin oyundan çıkayım hemen soğuyor makine. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Not: Oyunları full ayarda oynuyorum.

ck.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemlerimiz çok benzer, ısınma sorunu RX 590'dan kaynaklanıyor hocam. Kasanın yan panelini söküp oynamayı deneyin. CPU sıcaklığı kasanın ısınmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bende 4 fan ile soğutmaya çalışıyorum kasayı. Oynadığınız oyunda DX12 ayarı varsa ve açıksa onu kapatıp oynar mısınız ? Yine aynı sorunları yaşayacak mısınız?

Ekran kartı için o sıcaklık kabul edilebilir. Sapphire Trixx yazılımını indirip fanların devrini Manuel olarak maksimuma getirin. Sıcaklık oyunlarda fazlası ile düşer. Eğer sıcaklık düşer ve sorun devam ederse Ekran kartında sıkıntı yok demektir.

Ekranda sinyal yok ama kasa olduğu gibi çalışıyor
Bu arada bu sorunu bende yaşamaya başladım. MSI B350 Tomahawk anakartım vardı, bir kere bile sorun yaşamadım ama bu anakartı değiştirdim Asus B450 Tuf Gaming Plus modeline geçtim bu gibi sorunlar yaşamaya başladım.

Ekran kartı için o sıcaklık kabul edilebilir. Sapphire Trixx yazılımını indirip fanların devrini Manuel olarak maksimuma getirin. Sıcaklık oyunlarda fazlası ile düşer. Eğer sıcaklık düşer ve sorun devam ederse Ekran kartında sıkıntı yok demektir.

Teşekkür ederim yazılım sayesinde rahatça oynayabiliyorum artık. Sorun çözüldü sanırım lakin fanları açmadığım zamanda 1 saat dolmadan oyun donmaya başlıyor çok yüksek grafik ayarlarında böyle oluyor sanırım.

Teşekkür ederim yazılım sayesinde rahatça oynayabiliyorum artık. Sorun çözüldü sanırım lakin fanları açmadığım zamanda 1 saat dolmadan oyun donmaya başlıyor çok yüksek grafik ayarlarında böyle oluyor sanırım.
Fan ayarlarını kendin ayarlayarak kartı rahatlatabilirsin. Özellikle kulaklık kullanıyorsan iyi olur.

Fan ayarlarını kendin ayarlayarak kartı rahatlatabilirsin. Özellikle kulaklık kullanıyorsan iyi olur.
Lakin şöyle bir durum var yine devam ediyor sorun pc bi anda kapanıyor ama çalışma hala devam ediyor acaba güç mü yetmiyor tüm fanlar tam güçte çalışıyor birde ekran kartı sıcaklığı 15-20 derece düşürdüm
Bu arada bu sorunu bende yaşamaya başladım. MSI B350 Tomahawk anakartım vardı, bir kere bile sorun yaşamadım ama bu anakartı değiştirdim Asus B450 Tuf Gaming Plus modeline geçtim bu gibi sorunlar yaşamaya başladım.
Herhangi bir çözüm bulabildiniz mi ?

Lakin şöyle bir durum var yine devam ediyor sorun pc bi anda kapanıyor ama çalışma hala devam ediyor acaba güç mü yetmiyor tüm fanlar tam güçte çalışıyor birde ekran kartı sıcaklığı 15-20 derece düşürdüm

Herhangi bir çözüm bulabildiniz mi ?
600W yeterli olmalı. Yinede daha yüksek bir değerdeki PSU ile deneme şansınız var mı?

600W yeterli olmalı. Yinede daha yüksek bir değerdeki PSU ile deneme şansınız var mı?
malesef deneme şansım yok ama dün anakarttan cpu fan sıcaklık ayarlarını değiştirdim şuan tam güçte oynarken cpu en fazla 55 dereceye çıkıyor gpuda aynı şekilde en fazla 60 derece lakin bunları yaparken fanlar tam güçte çalışıyor fanların uzun vadede zarar görme gibi bir durumu mevcut mudur ?
Açıkçası son bir kaç gündür bir sorun yaşamıyorum. Tek sorun "Easy Anti-Cheat" kullanan oyunlarda Asus Aura programını kapatmadan giremiyorum hata veriyor.
ayarlarımı yaptım sonra kapattım o programı tekrar açmaya gerek yok zaten :) ayrıca her zaman online oyun oynamıyorum genelde AC odysee COD WWII gibi oyunları oynuyorum. Bu oyunlarıda önerilen en yüksek grafik ayarlarında oynuyorum hiç ellemedim kendisi optimize etti. Dün akşam 2 saat oynadım herhangi bir sıkıntı çıkmadı bu akşam da bi deneme yapıcam bakalım kasanın yan cam panelini de açtım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı